– Dette direktivet vil ramme jegere og konkuranseskyttere. Jeg forventer at regjeringen sørger for at dette lovverket blir i tråd med de behovene vi har her i landet, sier Frank Sve.Det var Møre og Romsdal Frp som stod bak resolusjonsforslaget. Sve har selv to barn som er aktive konkurranseskyttere. Han mener de blir rammet med at det vil bli svært vanskelig å kunne ta med seg konkurransevåpenet til konkurranser i utlandet.– Jeg vet hva jeg snakker om da jeg selv har to konkurranseskyttere. Disse vil bli rammet da det i det nye direktivet er bestemmelser om at ingen under 18 år får utstedt våpentillatelse. Det vil skape store problemer for unge konkurranseskyttere som skal til utlandet og konkurrere, påpeker Sve.

«Skivebom»

«Dette er en helt feilslått politikk dersom en ønsker et tryggere land, med tanke på terrorfrykt og våpenbruk. Det er fornuftig med tiltak som forebygger terror og voldskriminalitet, men EU-direktivet går altfor langt og er på mange måter «skivebom»», skriver Frp i resolusjonen.Bakgrunnen for EUs ønske om å stramme inn våpelovgivingen er blant annet terroraksjonen en har hatt den siste tiden.

– Ikke jakt- og konkurransevåpen

Sve mener EU bommer totalt.– Vi er selvfølgelig for en ordentlig våpenlovgiving. Det skal vi selvfølgelig ha. Men det er ikke jaktvåpen og konkurransevåpen som er problemet. Det er det kalashnikover laget i kjeller i Russland som er, mener Sve.

– Lovlydige jegere og konkurranse-/sportsskyttere må ikke bli straffet som følge av terrorister sine handlinger, fastslår Frp i uttalelsen fra landsmøtet.