Hallgeir Reiten forteller at han etter valget så langt har møtt en god del som vararepresentant til bystyret.

– Det er blant annet fordi Ålesund KrF fram til valget i 2017 har en av sine bystyrerepresentanter på Stortinget, og i presidentskapet i Nordisk Råd, sier Reiten i en pressemelding.

Rigmor Andersen Eide har begge disse vervene. Reiten er 2. vara i Ålesund bystyre.

Uavhengig representant

Han vil nå møte uten tilknytning til den knappe flertallskoallisjonen i Ålesund bystyre, der KrF, Ap, SV og MDG i utgangspunktet har 25 representanter, mot 24 i opposisjonen.

Reiten sier han vil stemme uavhengig, fra sak til sak.

– I fortsettelsen møter jeg, i den grad det blir nødvendig, som uavhengig kandidat i bystyret i Ålesund – men da uten noen tilknytning til koalisjonen. Jeg vil vurdere hvordan jeg stemmer fra sak til sak, men velgerne kan være helt trygge på at jeg fortsatt vil stå for en tydelig sentrumsorientert og verdiorientert politikk, skriver Reiten i sin redegjørelse.

Savner kristen profil

Reiten synes det nye programforslaget fra KrF sentralt på flere områder tydelig toner ned partiets kristne profil.

– Jeg velger å melde meg ut av KrF av flere grunner, sier Reiten. Jeg kan for det første ikke lenger stå inne for en flyktning- og innvandringspolitikk jeg opplever er nærmest fullstendig styrt av Frp, sier Reiten, før han fortsetter:

– Jeg har også hatt samtaler med ledelsen i Ålesund KrF om lokale forhold jeg er bekymret over, men uten at dette har ført fram. Dette ønsker jeg ikke å kommentere mer til media, men sender heller et refleksjonsnotat til fylkesstyret i KrF, sier Reiten.