Per Jostein Midthjell fra Nordfjordeid fløy hjem fra Gullfaks B-plattformen til Flesland forrige fredag. Det betyr at han mest sannsynlig kjenner flere av de omkomne i heikopterstyrten ved Turøy.

- Vi jobber i overlappende skift, og jeg fløy hjem forrige fredag for en fireukers friperiode. Det betyr at de som fløy hjem i dag er folk jeg jobbet sammen med forrige uke, forteller Per Jostein Midthjell til smp.no.

- Det er trist å tenke på, sier han.

Midthjell har fløyet fram og tilbake fra Gullfaks B i flere tiår. Han jobber nå i KCA Deutag Drilling for Statoil.

- Jeg har aldri vært borti ulykker eller nødlandinger av noe slag i løpet av disse årene. Selv om det er et visst risikomoment med helikoptertransport, så er sikkerhetsrutinene strenge, nesten til det kjedsommelige. Men de er der for en grunn.

Han har fulgt med på nyhetene hele tiden siden han hørte om ulykka.

- Det er uforståelig at det kan skje. Vi får vel vite mer i morgen, sier Midthjell som skal ut igjen på Gullfaks B om tre uker.

Redningsaksjonen etter helikopterulykken ved Turøy i Hordaland ble formelt avsluttet kloka 17, melder Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Alle de 13 om bord er antatt omkommet, melder NTB.

Et EC 225-helikopter av denne typen, tilhørende CHC Helikopterservice kom fra Gullfaks B, og skulle til Flesland. Fløy for Statoil. 11 passasjerer og to flygere om bord. Foto: NTB Scanpix