Arbeidet med å få på plass en ny offentlig tjenestepensjon brøt sammen tirsdag.

Unio og arbeidstakerne krever streikerett dersom det blir endringer i offentlig tjenestepensjon før neste hovedoppgjør. Det vil ikke staten gå med på.

– Vi er klare for å ta denne prosessen, men grunnlaget for forankringen er at vi tar sluttproduktet inn i tarifforhandlingene neste år. Det er der det er total avvisning fra regjeringens side, sier Lied til NTB.

– Lang tradisjon

Hun peker på at hovedorganisasjonene var enige om at man nå hadde et godt grunnlag for å starte på nytt i det som har vært en årelang pensjonsprosess.

– Det er en lang tradisjon for at endringer der har vært gjenstand for forhandlinger. Det man blir enige om der, blir grunnlaget for lovfestingen, sier Unio-lederen.

Brøt i helgen

– Vi er ikke enige om prosessen videre, dessverre. Vi har forsøkt å diskutere hvordan man kan komme seg videre, men vi blir ikke enige om hvordan vi skal gjøre da. Vi må da avslutte prosessen, og det syns jeg er veldig synd, sa Hauglie etter møtet tirsdag formiddag.

LO, YS, Unio og Akademikerne var invitert til møtet.

LO, YS og Unio brøt i helgen forhandlingene med staten om spørsmålet. De krever streikerett dersom det blir endringer i offentlig tjenestepensjon før neste hovedoppgjør. Det vil staten ikke gå med på.

– Vi har ikke kunnet imøtekommet ønsket om at dette skal bli en del av oppgjøret for 2017, sier Hauglie.(©NTB)