Tirsdag offentliggjorde direktør Espen Remme at ledergruppa i Helse Møre og Romsdal skal slankes fra 20 til 10 personer.

Det for mange ukjente bladet Ingar Pettersen skal inn i en midlertidig stilling på om lag et halvt år som klinikksjef for kirurgi og klinikk for akuttmedisin. Fem klinikker blir slått sammen til disse to, og det blir her majoriteten av ansatte i foretaket vil jobbe.

– Jeg skal kle stillingen inntil det blir ansatt en person fast. Vi skal nå målet med ny organisasjonsstruktur, sier Pettersen.

Han har lang erfaring i helsesektoren, og er kjent fra konsulentvirksomhet.

– Siden 1990 har jeg vært innleid som leder og prosjektleder rundt om, forteller diplomøkonomen fra BI. Som leder har Pettersen sittet fra et halvt år og opp til to år rundt omkring. Han har vært direktør ved gamle Ullevål sykehus og Stavanger US.

Kostet

I Stavanger hadde han en månedslønn på 250.000 kroner (3 millioner i året).

– Jeg koster det jeg koster, og har ikke gjort noe forsøk på å skjule det, sa Pettersen til Bergens Tidende i 2010.

– Hvis vi googler deg, kommer det opp «Ryddegutten Ingar». Skal du drive med det her?

– Nei. Jeg har jobbet en del med helse, og vært en leder på markedet for dem som trenger den type folk, men her er det en lederjobb inntil en ny person blir ansatt.

– Blir det 250.000 kr i mnd.?

– Nei, i Helse Møre og Romsdal er det verken en ryddejobb eller en konsulentjobb. Dette er en lederjobb.

Administrerende direktør Espen Remme bekrefter at Pettersen har tatt permisjon fra å leie ut seg selv som leder. I helseforetaket får han en normal midlertidig kontrakt som andre klinikksjefer med «900.000-1.300.000 kroner» i årslønn, ifølge Remme.

Sunnmørsposten har bedt om innsyn i arbeidsavtalen til Pettersen, uten foreløpig å ha fått svar. Pettersen har også erfaring fra styrearbeid og avisbransjen.

Selv sier Pettersen at han er lite kjent i Møre og Romsdal, men han skal ifølge Remme bidra til å sikre ledelse og kvalitet i en overgangsfase.

<strong>NY LEDERGRUPPE:</strong> Ledergruppa i Helse Møre og Romsdal er redusert fra 20 til 10 medlemmer. Direktør Espen Remme mener det er strategisk riktig. Blant de midlertidige som skal inn er Ingar Pettersen. FOTO: STAALE WATTØ