Kommunikasjonsrådgiver i Danske Bank, Even Gaarde-Landre bekrefter at en større omorganisering i banken fører til at kontoret i Kongens Gate i Ålesund får to nye stillinger.

– To ansatte innen bedriftsmarkedet vil få kontorsted i Ålesund, sier han til smp.no.

Mister jobben

Men for ansatte i Kristiansund og Molde som har jobbet innenfor privatmarkedet er dessverre omorganiseringen ikke godt nytt. For der blir kontorene stengt.

– Fire ansatte i Kristiansund og tre ansatte i Molde får tilbud om sluttpakker, sier Gaarde-Landre.

Større omorgansering

– Vi ser at kundeadferden endrer seg, hvor stadig flere brukerdigitale kanaler i sin kontakt med banken. Vi må ligge i forkant avutviklingen og omorganiserer derfor fem lokalkontorer i Møre ogRomsdal og i Trøndelag, sier Trond Mellingsæter, Country Manager iDanske Bank.

Bådeansatte og kunder ved kontoret i Orkanger flyttes til Trondheim.Personkunder, landbrukskunder og flertallet av de ansatte vedkontorene i Namsos og Steinkjer selges til Grong Sparebank.

Øvrigebedriftskunder i Nord-Trøndelag vil bli betjent fra Namsos,Levanger og Stjørdal.

– Vi har vært opptatt av at omorganiseringenskal få minst mulig konsekvenser for de ansatte ved de aktuellelokalkontorene. De tillitsvalgte hos oss ble tidlig involvert og vihar hatt drøftelsesmøter gjennom hele prosessen for å sikre at vihar hatt gode samt fulgt nødvendige prosedyrer i omorganiseringen.Dessverre er det noen vi ikke har funnet nye oppgaver til, men forde fleste innebærer omorganiseringen at de får ny arbeidsgivereller nytt arbeidssted, sier Mellingsæter i pressemeldingen fra selskapet.