Mandag var det Kristiansund som hadde dagen til innledning og framlegging av dokumentasjon.

Mener prosessen var rigget

Kommuneadvokat Kjetil Wedervang Mathiesen kalte tomtevalgsprosessen i Nordmøre og Romsdal for «pill råtten» i retten.

– Feil og utskiftninger

Kristiansund kommune vil ha vedtaket gjort ugyldig.

Advokaten hevdet også at Helse Midt la et betydelig press på tidligere toppsjef Astrid Eidsvik, som førte til at hun trakk seg.

Wedervang Mathiesen mente også det var begått flere formelle saksbehandlingsfeil, og at flere personer i styre og administrasjon ble satt inn for å få vedtaket til å bli Hjelset.

– Det er gjort feil i prosessen som har fått innvirkning på resultatet. Det har vært en pill råtten prosess. Gjennom min gjennomgang vil jeg påvise at det er grunnlag for å bruke denne karakteristikken, sa Wedervang Mathiesen.

Styremedlem har unngått pressen - nå må hun svare (for abonnenter)

Dommeren grep inn

Kommunen mener det er gjort brudd på forvaltningsloven om å opplyse en sak godt før vedtak.

De mener også det var uforsvarlig kort saksbehandlingstid, mangel på reelle drøftelser i styremøter og foretaksmøte, at flere av aktørene har vært inhabile og at det er omfattende mangler ved begrunnelsen for vedtaket.

Under fremstillingen av saka fikk kommuneadvokaten flere ganger påpekning om å dokumentere framfor å argumentere for sitt syn.

Helseforetaket tirsdag

Det kom ikke fram noe vesentlig nytt under kommunens gjennomgang, men advokaten tok opp at avgangene til styreleder Marthe Styve Holte og Trond M. Andersen banet vei for ny administrativ ledelse og nytt styre i Helse Midt.