– Vi er i en god prosess. Vi beveger oss fremover og har all grunn til tro at vi lykkes innen mandagens frist, sier Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Hans Andreas Limi til NTB.

Høyre og Frp møtte samarbeidspartiene til et nytt forhandlingsmøte om årets reviderte nasjonalbudsjett lørdag formiddag. Det var ikke lagt opp til flere møter lørdag.

– Vi har hatt et veldig godt og konstruktivt møte. Mange innspill er gjennomgått og diskutert. Partene har gitt hverandre noen nye utfordringer, sier finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF).

– Bevegelse

Budsjettforhandlingene skal nå forløpe «normalt» og «udramatisk» etter forvirringen omkring Frps holdning til den omstridte flypassasjeravgiften tidligere i uken.

Det skal nå være bevegelse i forhandlingene, og regjeringspartiene arbeidet lørdag med et nytt tilbud til samarbeidspartiene.

Én mulig fremdriftsplan kan innebære et nytt forhandlingsmøte søndag formiddag og deretter en oppfølging av dette igjen, enten søndag kveld eller mandag formiddag.

Ledighet

Venstres finanspolitiske talsmann Terje Brevik sier det ble et solid arbeidsmøte lørdag.

– Vi har gått gjennom krav og tilbud og ikke minst brukt mye tid på det alle fire er enige om bør være høyt prioritert. Det er akutte sysselsettingstiltak og tiltak som hjelper næringslivet med omstilling og et grønt skifte, som de nå står midt oppe i.

Bakteppet for forhandlingene er økende arbeidsledighet og en norsk økonomi i svak vekst. I forslaget til revidert budsjett satte regjeringen derfor av 900 millioner kroner ekstra til tiltak mot økt ledighet, spesielt rettet mot Sør- og Vestlandet.

De fire partiene forhandler nå om innretning og nivå på pakken. Det handler altså ikke bare om kroner og øre, men også om prioriteringer, etter det NTB forstår.

Strid om oljepenger

I det opprinnelige statsbudsjettet var det ifølge regjeringen satt av fire milliarder kroner til ledighetstiltak.

Utgangspunktet før forhandlingene var at Venstre vil ha mer penger til å omstille næringslivet til en grønnere framtid, helst ved å bruke noen færre oljekroner.

KrF mener oljepengebruken regjeringen legger opp til, er grei, men vil prioritere ledighetstiltak rettet mot unge, blant annet gjennom å øke lærlingtilskuddet.

Regjeringen la i sitt reviderte budsjett opp til å trappe opp oljepengebruken med ytterligere vel 10 milliarder kroner.