Ålesunderen Martin Helseth har aldri rodd så fort i singelsculler tidligere da han vant det andre kvalifiseringsløpet i singelsculler på Årungen lørdag ettermiddag.

I det første ble han slått av Nils Jakob Hoff. Og siden sistnevnte vant det første løpet foran Helseth med en større seiersmargin enn ålesundsroeren gjorde, ble det Hoff som fikk bestetid sammenlagt av de seks landslagsroerne som kjempet om den ledige OL-plassen i singelsculler.

Hoff blir trolig innstilt

- Vi har ikke fått endelig bekreftet hvem som blir innstilt til OL i singelsculler, men siden Nils Jakob hadde best tid sammenlagt blir det trolig han.

Det hadde for min del uansett værtt en stor bonus om det hadde blitt Rio-tur, sier Martin Helseth til smp.no lørdag kveld.

Motvind

Det var kraftig motvind i det første kvalifiseringsløpet på Årungen rostadion utenfor Oslo lørdag.

Hoff fra Fana Roklubb vant på tida 7.31 minutter, fem sekunder foran Helseth, Aalesunds Roklub, med Bjørn Jostein Singstad, Horten Roklubb, på 3. plass.

I den andre løpet var det medvind/sidevind. Og langt bedre forhold.

Kjempespurt

- Jeg vant på tida 7.00, jeg har aldri rodd så kjapt på en 2000 meter i singelsculler før. 500 meter fra mål ledet Nils Jakob med halvannen båtlengde, men takket vært en kjempespurt klarte jeg å passere ham og var rundt halvannet sekund foran i mål. Det var jeg veldig fornøyd med, sier Martin Helseth.

Singstad ble på nytt nr. 3, men han var langt bak de to første.

Kan bli OL-reserve

- Hva satser du på videre i sesongen?

- Vi får beskjed fra trenerne hvordan opplegget blir, det kan være en ørliten sjanse for at jeg blir reserve for dobbeltsculleren med Kjetil Borch og Olaf Tufte.

I så fall skal jeg på høydetrening med dem, og da blir jeg reserve i Rio. Men det synes mest sannsynlig at jeg skal satse på U23-VM i Rotterdam.

I hvilket båttyper er usikkert, men det kan bli i singel eller i dobbeltsculler sammen med Oscar Helvig, sier Martin Helseth.

VM-sølv i fjor

21-åringen tok i fjor en sterk sølvmedalje i U23-VM med makker Helvig, som i år har slitt med overtrening.