Hva bør din kommune bruke pengene til? Bruk kommentarfeltet

Opprinnelig lå det 250 millioner kroner på bordet fra forslaget til revidert nasjonalbudsjett. Som følge av avtalen som ble ferdigforhandlet mandag, kommer det 150 millioner kroner ekstra i tilskudd.

Dette berører en rekke kommuner på Nordvestlandet som nå får mer penger i kassa (se oversikt under).

Tilskuddet blir gitt på bakgrunn av nivået på arbeidsledigheten i kommunen.

Vedlikehold og rehabilitering

Pengene går direkte til kommunene og skal brukes på vedlikehold og rehabilitering av veier, bygg og anlegg.

Stortingsrepresentant Oskar Grismtad (Frp) fra Hareid oppfordrer kommunene til å være raske på labben.

– Dropp anbud

Han oppfordrer kommunene til å droppe vanlige anbudsrunder, og heller gå for såkalte rammeavtaler. Det innebærer enkelt sagt innebærer at kommunene legger en viss sum penger på bordet for eksempel for å utføre bygningsarbeid, og forhandler seg fram til best mulig pris med byggefirma.

– Hovedmålsettinga er økt sysselsetting, og samtidig er det viktig at kommunene får dekket sitt behov for vedlikehold og kan bruke pengene der de trengs mest, sier Grimstad.

Én milliard ekstra

Til sammen vil samarbeidspartiene dermed bruke ytterligere én milliard kroner, på toppen av de fire milliardene regjeringen tidligere har sagt de vil satse på Sør- og Vestlandet.

Også tilskuddet til bedrifter som tar inn lærlinger økes med denne avtalen. I tillegg økes permitteringsperioden til 52 uker.

Les også: Regjeringen gir én ekstra milliard til tiltakspakke

Disse kommunene får penger i Nordvest:

Kristiansund 16,9 mill.Ålesund 4,16 mill.Herøy 5,27 mill.Ulstein 3,67 mill.Hareid 3,37 mill.Rauma 1,9 mill.Selje: 1,7 mill.Vågsøy : 1,15 mill.Haram 778.000Sande 379.000Midsund 170.000Stordal 56.000

Hva bør din kommune bruke pengene til? Bruk kommentarfeltet