Mannen i 40-åra ble denne uka dømt i Sunnmøre tingrett for en rekke forbrytelser begått høsten 2015.

Mannen hadde da mistet jobben på grunn av dårlige tider og oppsøkte et belastet miljø han kjente fra tidligere.

Hold deg oppdatert - følg smp.no på Facebook!

Stjal safe

Ifølge dommen skal mannen blant annet ha stjålet en safe fra en privatperson i Ulsteinvik. Han skal også ha vært med på en båttur med en båt som var stjålet i Ålesund. Båten skulle fraktes til Bergen, noe en kamerat skulle få 20.000 kroner for.

Båtturen endte i Måløy på grunn av høy sjø, der han og flere ble pågrepet av politiet og satt i arrest. Etter bilturen fant politiet cirka 4,5 gram amfetamin i baksetet på politibilen og mannen erkjente eierskap til dette.

Ruskjørte med campingvogn på slep

Han ble også dømt for to tilfeller av ruskjøring, hvor den ene gangen kjørte han en bil med campingvogn i dårlig stand på slep. Bak i campingvogna, som var tatt i Volda, satt en kompis.

Politiet har også gjort flere beslag av narkotika hjemme hos mannen, og på en arbeidsplass. Til sammen 39 gram amfetain, 46 gram hasj og 27 gram fleinsopp fant politiet hos mannen.

Stoffet var stort sett ment til eget bruk, og de store kvanta forklarte han med "bedre pris".

Sunnmøre tingrett dømte mannen til sju måneder i fengsel. Tre måneder av straffen ble gjort betinget med en prøvetid på to år.

I tillegg må han betale ei bot på 15.000 kroner, klare seg uten førerkort i tre år, og betale 2.000 kroner i saksomkostninger.