Skolen har i vår hatt tilsyn etter Forskrift om miljørettet helsevern.

Tolv avvik ble avdekket.

Hold deg oppdatert - følg smp.no på Facebook!

Rektor gravde og litt i papirer fra før sin tid som rektor ved skolen. Et tilsyn helt tilbake til 2005 avdekket store mangler ved virksomhetens internkontroll, og skolen kom aldri med dokumentasjon som viste at internkontrollsystem var etablert. Skolen har derfor i praksis aldri hatt godkjenning etter forskriften.

– Hva tenker du om dette?

– At vi har en del rundt rutiner som vi må gripe fatt i, konstaterer Heggdal.

Tilsynet avdekker blant anna manglende internkontroll, manglende dokumentasjon, rutiner og prosedyrer.

Fra renhold til hjerte

En del av avvikene er relatert til fysiske forhold ved det rundt 40 år gamle skolebygget, som går på lyd, lys, luft og renhold. Blant anna er det ukjent om gardinvask blir utført, og det ble konstatert tykke støvlag på strømskinner og lamper i taket i klasserom. Fuktskader og sprekker i gulv umuliggjør et hygienisk tilfredsstillende renhold.

Ansatte er usikre på om det fins en mobbeplan, det mangler oversikt over når det sist ble gjennomført førstehjelpskurs. Skolen har hjertestarter, men ikke alle ansatte vet det, et fåtall er opplært i bruken, og mange av de som lærte det, har sluttet. Liste over hvem som kan å bruke den, er ikke oppdatert.

Fornyes

Heggdal viser til at skolebygget er umoderne, og at siden skolen nå skal renoveres for 217 millioner kroner, har skolen fått lang frist til å utbedre de fysiske forholda. Hele skolen planlegges ferdigstilt sommeren 2019, og godkjenning av virksomheten vil først bli vurdert etter at oppgraderingen er utført. Avvik som gjelder mangler ved internkontrollen kan derimot lukkes uavhengig av dette.

Heggdal peker likevel på at de har mange prosedyrer som er nedskrevet, som inngår i andre forskrifter, men som ikke har fått benevnelser i tråd med forskrift om miljørettet helsevern.

– Ja, det er ting vi må gripe fatt i. Lista er lang som et vondt år. Vi har en god jobb å gjøre, men innen tre år skal alt være på plass. Vi skal gjøre en kjempejobb nå, sier Heggdal.

<strong>AVVIK:</strong> – Lista er lang som et vondt år, sier rektor Rune Heggdal. Men jobben med å lukke avvikene er i gang, og alt skal være på stell innen tre år, mener han.