Siste: Vegvesenet har bestemt seg for å åpne brua for mjuke trafikanter klokka 20.30 onsdag, går det fram av ei pressemelding.

- Det er i dag gjort vurderinger av skadene på Rauma bru. Konklusjonen er at det er trygt for gående og syklende å bruke brua. Vi ønsker å holde brua åpen så mye som mulig for myke trafikanter, men vi må stenge når vi utfører arbeid som kan påvirke stabiliteten, sier avdelingsdirektør Ole Jan Tønnesen i vegavdeling Møre og Romsdal.

Det var NRK Møre og Romsdal som først meldte at det kunne bli aktuelt å åpne Rauma bru nettopp for gående og syklende onsdag.

Brua, som er en del av europavegen mellom Møre og Romsdal og Østlandet, ble beslutta stengt mandag, etter at dykkere oppdaga at elva hadde gravd ut fundamentet for en av brupilarene.

– Vi har jobba ei god stund med å gjøre ei risikovurdering, som vi bruker å gjøre i slike situasjoner, og det går mot at vi kan åpne for gående og syklende allerede i kveld, sa avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Ole Jan Tønnesen til NRK.

– Vi har hatt dykkere nede og det viser seg at det ikke er ytterligere utgravninger under fundamentet, og det er et bra tegn. Vi har også undersøkt om broen har seget, men det har den ikke gjort, la han til.

Ifølge Tønnesen kan det være en like rask løsning å støype ut under fundamentet som å gå for ei løsning med reservebru, men dette vil bli endelig vurdert når det torsdag kommer flere ingeniører til brua.

Når brua kan åpnes for annen trafikk er fortsatt usikkert.