– Jeg er ganske fornøyd med både plasseringen og å slå slike navn som jeg klarte her, sa Warholm til NTB. Han har los på det norske OL-kravet som er ett tidel bedre enn det internasjonale kravet. Kravet lyder på 49,30.

Torsdag var det tyrkeren Yasmani Copello som gikk til topps med 48,79 og satte sesongbeste. Warholm var sjanseløs mot de aller beste, men det var en fin fjær i hatten at han slo kenyaneren Nicholas Bett og polakken Patryk Dobek.

– Han som leder europastatistikken og verdensmesteren fra i fjor er løpere det er greit å komme foran, og ikke minst var det veldig greit å trekke det lengste strået mot Øyvind Kjerpeset (50,98) i dag også, mente Warholm.

Ikke perfekt

Han hang godt med helt til ved utgangen av siste sving. Da fikk han en liten teknisk svikt i løpingen sin, og fortalte selv hvordan det ble:

– Det er ingen tvil om at jeg er mye mer fornøyd med plasseringen enn med tiden. Jeg følte jeg lå veldig godt plassert ved utgangen av siste sving, og så begynte jeg å trippe. De jeg løper mot har mange flere løp enn meg og vet mye bedre hva de skal gjøre i en tilsvarende situasjon. Men jeg er fornøyd med gjennomføringen likevel.

– Hva gjør du fram mot EM nå?

– Jeg kan ikke gjøre så mye mer enn det jeg gjør nå i tiden som kommer, for jeg trener veldig bra, noe jeg har gjort i hele vinter. Det gjelder å ikke stresse så mye med OL-kravet, men tenke på å komme meg til EM og prestere veldig bra der, sa Warholm.

Hekken slår ut tikampen

Karsten Warholm er en allsidig kar. Han er også et supertalent i tikamp, men det ser ut som om løpingen, og særlig 400 meter hekk, er i ferd med å danke ut mangekampen nå. Det kommer nok ikke til å bli mye annet enn løping og hopping over hekker på unggutten i tiden som kommer.

– Jeg har hatt en upåklagelig vintersesongen, perset på 100 meter og løpt to ganger under den gamle norgesrekorden på langhekken. Det ville være for dumt å si at jeg ikke er fornøyd når det er slik, sa han på Bislett.

– Inn mot EM ser jeg at sjansene mine på 400 meter hekk er veldig gode, så dette er nok ikke det siste hekkløpet jeg løper i sommer, for å si det på den måten, understreket han. (©NTB)