– Det er helt fantastisk. Vi står backstage, og hører tredje og andreplassen bli ropt fram. Det bare kribla i magen. Og så skjer det. Vi ropes opp som vinnere, sier Martin Godø, med entusiasme liggende utenpå kroppen Samtidig tørkes det gledestårer blant andre på laget.

Reflekssekk

Vinnerskolen deltok for første gang i år. Bedrifta Qolop ga de i oppgave å lage noe av refleks. Elevene kom da fram til ideen om å lage en reflekssekk for å hindre påkjørsler i trafikken.

– Vinneren skilte seg ut med å ha gjennomført en solid markedsundersøkelse, og vist at de har hatt kontroll på prosessene i verdikjeden. Vi tror produktet dekker et behov i markedet. Det er også prismessig et tilgjengelig produkt for alle, sa juryformann Eva Vinje Aurdal før hun avslørte vinneren foran en tilnærmet fullsatt sal i Parken Kulturhus.

– Hva tenker dere å gjøre med produktet nå?

– Vi vil prøve å videreutvikle det og lage reflekssekken enda bedre, sier Mathilda Wuya, som sammen med lærer Ana Guelfo, Martin Godø, Emily Richards og Roberts Fernandes tok imot vinnerpremien, en sjekk på 5.000 kroner fra Sparebanken Møre og en opplevelsestur til Valldal klatrepark.

Regnjakke og glassmedaljong

Elevene fra Vatne ungdomsskole, som har designet regnjakke, fikk 2.-plassen og sjekk på 3.000, mens 3.-plassen gikk til elevene på Sula ungdomsskole som utvikla glassmedaljong med ulike motiv. De fikk en sjekk på 2.000 kroner.

– Alle burde vinne. Dere har vist en enorm kreativitet, sa juryformannen til de rundt 400 elevene. Foruten henne besto juryen av Marion Remøy i Sparebanken Møre, Arnfinn Ingjerd i Maritimt Forum Nordvest, og Trond Lervik i AAKP og hoppid.no.