Ålesund Live, den minste og første av Momentiums festivaltroika for sommeren, har lyktes godt i å fylle Sankten med både folk og sommerstemning lørdag kveld.

Er du på Ålesund Live? Send oss dine festivalglimt på 95400400@smp.no

Ifølge arrangørene var det i forkant solgt 3.200 billetter - om det har kommet flere gjester i døra vites ikke i skrivende stund

Ålesunder sparket i gang

Først ute var ålesunderen Tellef Raabe, som er på svipptur i hjembyen mellom Tysklands-turné og fullførte studier i Bergen. Han sto på scena med søsteren Sigrid Raabe. Det blir nok ikke siste gang hjembyen får se ham:

- Det har blitt en del sunnmørskonserter i det siste, blant annet har jeg spilt på Båtfestivalen og Sommerfesten. Jeg håper det forblir en tradisjon, sier Raabe, som blant annet kunne avsløre at sangen "Just Kids" er inspirert av hans gamle barneskole Volsdalen barneskole i Ålesund.

- Glødende stemning

Neste band ut lørdag kveld var Comet Kid, med en energisk hoppende vokalist. De tok like godt tak og ba publikum komme nærmere scena. Publikum tok bandet på ordet, og snart var det trangt om plassen fremme ved scena. Bandet var godt fornøyd:

- På en skala på en til ti er det hundre poeng til Ålesund. Glødende stemning, er konklusjonen til bassist Theodor Peterson og vokalist Andreas Kjøll etter konserten.

Comet Kid syntes stemningen var glødende under Ålesund Live. Foto: Odin Jæger

Ålesund Live er festival nummer fire på tre dager for bandet som i fjor vant både "Årets Norske Album" og "Årets Norske Gruppe" i GAFFAs kåringer for 2015. Til tross for en travel timeplan skal de ta seg tid til å nyte Ålesund utover kvelden:

- Og Andreas er fortsatt singel, legger gitarist Alexander Hoddevik til.

- Talk to me, Ålesund!

Med Bernhoft & The Fashion Bruises på scena har det lørdag kveld strømmet på med folk. Bernhoft, som blant annet har med seg ålesundsgitaristen Hedvig Mollestad Thomassen på gitar, får virkelig opp stemningen og allsangfaktoren, spesielt under hiten "Talk to me".

Jarle Bernhoft på Ålesund Live. Foto: Odin Jæger

Dumdum Boys sto også på scena da Momentium for første gang arrangerte festival på St. Olavs Plass - helt tilbake i 2008, før Jugendfest vokste seg for stor for sentrum.

Lørdag kveld avslutter de nok en gang en festival blant jugendhusene.

Hedvig Mollestad Thomassen er med i bandet til Jarle Bernhoft. Foto: Odin Jæger