– Med færre kommuner er det sjølsagt lettere å se for seg hvordan ting kan bli, og i denne avtalen kan vi være mer konkrete. Jeg tror likevel at kommune-styret i Haram kommer til å lande på det samme som formannskapet: Nemlig å slå seg sammen med Sandøy.

Les hele intensjonsavtalen her.

Nytt møte

Det sa ordfører Vebjørn Krogsæter i Haram på tampen av forhandlingsmøtet med Ålesund, Skodje og Sandøy i går.

Intense forhandlinger onsdag. Foto: Ticiane Oliveira

Og i går møttes forhandlerne fra de fire kommunene som kaller dette prosjektet «Ny kommune Ålesund». Forhandlerne tok utgangspunkt i intensjonsavtalen fra det havarerte prosjektet «Regionkommune Ålesund».

Avtalen ble så elta og knadd for å tilpasses den nye konstellasjonen, og planen var i går ettermiddag å ha en avtale klar ved midnatt.

Innovasjon

Blant punktene i den nye avtalen, er at det skal etableres et nytt fagmiljø for innovasjon og utvikling som skal ligge i Skodje kommune.

Man skal til og med ta mål av seg til å bli et nasjonalt ressurssenter for innovasjon i offentlig sektor.

Haram på banen Varaordfører Svein Harsjøen i Haram t.h. fikk med seg flertallet i formannskapet på at Haram måtte delta i nye forhandlinger med Ålesund, Skodje og Sandøy. I går var Harsjøen, Vebjørn Krogsæter og Siv Kathrin Ulla på plass ved forhandlingsbordet i Ålesund. Foto: Ticiane Oliveira

De kommunale basistjenestene skal lokaliseres der de er i dag også i den nye kommunen, og dette gjelder blant annet skoler, eldreomsorg, legesenter og svømmebasseng.

Demokrati