<strong>Helseminister:</strong> Bent Høie, her fotografert utenfor sjukehuset i Volda i desember 2015. Foto: Knut Arne Aarset

Helseminister: Bent Høie, her fotografert utenfor sjukehuset i Volda i desember 2015. Foto: Knut Arne Aarset

Million-bonuser i helseforetak:

Høie ber om orientering

Helseminister Bent Høie ber Helse Midt-Norge om en orientering etter Sunnmørspostens avsløringer om bonuser tilknyttet Helsebygg.

– Byggingen av St Olav skjedde før jeg ble helse- og omsorgsminister. Jeg kan ikke svare for de vurderingene som ble gjort da, skriver Høie i en epost til Sunnmørsposten.

Sunnmørsposten skrev i forrige uke om bonusordninger som kostet helseforetaket minst 44 millioner kroner.


Satte av 44 millioner til bonusordninger

Fortrolige notater og dokumenter unntatt offentlighet avslører at det ble satt av minst 44 mill. til bonusordninger i prosjektorganisasjonen Helsebygg. Helse Midt-Norge kan ikke dokumentere hva som har skjedd med 24-25 av millionene.

 

– Organiseringen av store byggeprosjekter i helsesektoren var tidligere slik at man kunne miste nøkkelpersonell i siste fase av arbeidet. Bonusordninger ble derfor brukt for å beholde nøkkelpersoner gjennom hele prosjektet. Det er en av grunnene til at vi i oktober 2014 opprettet Sykehusbygg HF , sier Høie.

– Det er vanskelig for meg å gå nærmere inn i denne saken nå. Jeg vil be om å få en orientering fra Helse Midt-Norge om dette, avslutter helseministeren.

Her kan du lese mer om denne saken:


Millionbonusene i helseforetaket:

– Det har vært en ukultur

 

Styremedlem oppgitt over bonusbruken i helseregionen

Ansattrepresentant Ivar Østrem i Helse Midt-styret krever en skikkelig oppvask.Bonuser bak lukka dører

Kan vi ha tillit til folk som legger seg flate og beklager noe de med alle midler har forsøkt skjule?Utbyggingssjefen om helsebonusene:

– En del hadde nok sluttet før prosjektet var ferdig

Helsebygg ville sikre at byggesjefen sto løpet ut i siste fase av St. Olavs Hospital med en rekke bonusordninger. Uten bonuser tror Lars Abrahamsen flere ville sluttet før prosjektet var ferdig.Jenny Klinge om bonusene: – Kritikkverdig

Senterpartiets Jenny Klinge på Mørebenken mener helseforetaket burde sikret seg bedre kontroll og oversikt da de satt av minst 44 millioner kroner til bonusordninger.Millionbonuser til helseledere står ikke i stil med at de ansatte må spare for sårt tiltrengt utstyr

Massiv mistillit til Helse Midt-Norge

Nok er nok for de ansatte på Ålesund sjukehus. Det trengs nytt utstyr og oppgradering for hundrevis av millioner.Direktøren i Helse Midt:

– Full slutt på bonuser

Lederlønninger i Helse Midt skal følge statlige retningslinjer, forsikrer adm.dir. Stig Slørdahl i Helse Midt-Norge.

 
Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Ansatte reagerer sterkt på forslag om kjøkkensentralisering

– Ingen har spurt oss om hva vi mener. Men jeg kan si at de ikke vil spare noe som helst på dette

De får vondt i magen bare ved tanken på at kjøkkenet kan bli flytta.

Vanntilførsel avsluttes på Veslemannen

På bakgrunn av reduserte bevegelser har NVE avsluttet vanntilførselen til Veslemannen.

Åknes/Tafjord førebur stor varslingstest 

Varslingssirener og meldingar til alle mobiltelefonar i Storfjord-området blir testa i ein stor varslingsprøve 31. oktober.