<strong>Helseminister:</strong> Bent Høie, her fotografert utenfor sjukehuset i Volda i desember 2015. Foto: Knut Arne Aarset

Helseminister: Bent Høie, her fotografert utenfor sjukehuset i Volda i desember 2015. Foto: Knut Arne Aarset

Million-bonuser i helseforetak:

Høie ber om orientering

Helseminister Bent Høie ber Helse Midt-Norge om en orientering etter Sunnmørspostens avsløringer om bonuser tilknyttet Helsebygg.

– Byggingen av St Olav skjedde før jeg ble helse- og omsorgsminister. Jeg kan ikke svare for de vurderingene som ble gjort da, skriver Høie i en epost til Sunnmørsposten.

Sunnmørsposten skrev i forrige uke om bonusordninger som kostet helseforetaket minst 44 millioner kroner.


Satte av 44 millioner til bonusordninger

Fortrolige notater og dokumenter unntatt offentlighet avslører at det ble satt av minst 44 mill. til bonusordninger i prosjektorganisasjonen Helsebygg. Helse Midt-Norge kan ikke dokumentere hva som har skjedd med 24-25 av millionene.

 

– Organiseringen av store byggeprosjekter i helsesektoren var tidligere slik at man kunne miste nøkkelpersonell i siste fase av arbeidet. Bonusordninger ble derfor brukt for å beholde nøkkelpersoner gjennom hele prosjektet. Det er en av grunnene til at vi i oktober 2014 opprettet Sykehusbygg HF , sier Høie.

– Det er vanskelig for meg å gå nærmere inn i denne saken nå. Jeg vil be om å få en orientering fra Helse Midt-Norge om dette, avslutter helseministeren.

Her kan du lese mer om denne saken:


Millionbonusene i helseforetaket:

– Det har vært en ukultur

 

Styremedlem oppgitt over bonusbruken i helseregionen

Ansattrepresentant Ivar Østrem i Helse Midt-styret krever en skikkelig oppvask.Bonuser bak lukka dører

Kan vi ha tillit til folk som legger seg flate og beklager noe de med alle midler har forsøkt skjule?Utbyggingssjefen om helsebonusene:

– En del hadde nok sluttet før prosjektet var ferdig

Helsebygg ville sikre at byggesjefen sto løpet ut i siste fase av St. Olavs Hospital med en rekke bonusordninger. Uten bonuser tror Lars Abrahamsen flere ville sluttet før prosjektet var ferdig.Jenny Klinge om bonusene: – Kritikkverdig

Senterpartiets Jenny Klinge på Mørebenken mener helseforetaket burde sikret seg bedre kontroll og oversikt da de satt av minst 44 millioner kroner til bonusordninger.Millionbonuser til helseledere står ikke i stil med at de ansatte må spare for sårt tiltrengt utstyr

Massiv mistillit til Helse Midt-Norge

Nok er nok for de ansatte på Ålesund sjukehus. Det trengs nytt utstyr og oppgradering for hundrevis av millioner.Direktøren i Helse Midt:

– Full slutt på bonuser

Lederlønninger i Helse Midt skal følge statlige retningslinjer, forsikrer adm.dir. Stig Slørdahl i Helse Midt-Norge.

 
Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Historisk eiendom legges ut for salg

Siste jul i Volsdalstunet

Kristtorn fra egen hage pynter tram og stue i Volsdalstunet. Etter å ha vært i familiens eie i flere hundre år pynter Mia og Ivar M. Voldsdal til sin siste jul i tunet. På nyåret legges den historiske eiendommen ut for salg.

Førjulstreff i Eikhagen på Aspøya

Julekos med historisk sus

De gamle trehusa i Eik-hagen var pynta til jul da Fortidsminneforeningen Sunnmøre og frivillige på Aspøya inviterte til førjulstreff andre året på rad.

Lysmansjett, bord og stol tok fyr

Hos en eldre kvinne i Ålesund fikk brannvesenet slokket et branntilløp søndag kveld.

Ekornes sender årleg fleire hundre trailerlass på skip

Ekornes sender årleg fleire hundre trailerlass på skip

Billigare, tryggare og miljøvennleg: Sjøtransport har vist seg å vere ei god løysing for Ekornes.

Gullalder kan være over i oppdrett: – Bare bra, sier Hofseth

Gullalderen er over i oppdrett, mener laksegründer Anders Pedersen. I fjor sommer solgte han Fjordlaks for en milliard kroner. Siden da har prisene falt mye.

CIA hjalp Russland med å avverge angivelig IS-angrep

Russlands president Vladimir Putin har ringt Donald Trump for å takke ham for et tips fra CIA som kan ha avverget flere bombeangrep mot St. Petersburg.