Almlid var styreleder fra 2006 til 2012. I praksis for hele byggeperioden for St. Olav Hospital i Trondheim.

Han stiller seg hoderystende til informasjonen Sunnmørsposten har skaffet fram om bonusavtaler i mangemillioner-klassen til utvalgte personer i Helsebygg.

Les også: Høie ber om orientering

Forsker: Motivasjon kan ikke kjøpes

Massiv mistillit mot Helse Midt

Styreleder: – Slutt på bonuser

Fra 2006 til ut 2009 satt også Frps Oskar Grimstad i styret i Helse Midt. Grimstad mener å huske at en mindre bonusordning for et fåtall personer i Helsebygg ble presenterte for styret i Helse Midt som en orienteringssak.

– Vi ble orientert om at noen utvalgte personer ville få bonuser i hundretusenkroners-klassen. Det er alt vi fikk vite, sier Oskar Grimstad.

Helse Midt eide prosjektorganisasjonen Helsebygg, som ble opprettet for å bygge St. Olavs.

– Skandale

Han sier styret aldri ble informert om et bonusprogram i mangemillioners-klassen. Han er sjokkert over informasjonen Sunnmørsposten har dokumentert i denne saka.

– Dette er en skandale, fastslår Grimstad.

– Så du er sikker på at styret i Helse Midt i den tiden du satt der aldri ble orientert om et bonusprogram i Helsebygg på millioner av kroner?

– Nei, nei, nei. Vi ble orientert om at et fåtall ansatte i Helsebygg ville få utbetalt bonuser i hundretusenkroners-klassen dersom bygging av St. Olav skjedd til avtalt tid og til avtalt kostnad. Det eksakte beløpet kan jeg ikke huske, med det var i hvert fall ikke noe i nærheten av de tallene vi nå får presentert som var opp til behandling i styret i Helse Midt i den perioden jeg satt der, sier Grimstad.

– Saka ble forelagt styret som en orienteringssak, påpeker han.

– Ville blitt stoppet

Almlid bestrider ikke Grimstads opplysninger.

– Dersom Oskar Grimstad sier at det ble framlagt som en orienteringssak at det skulle utbetales noen mindre bonuser, så er det sikkert riktig. Mitt poeng er at styret aldri vedtok noe bonusprogram. Det ville vært helt i strid med hvordan vi skulle drive det offentlige helsestellet her i landet, sier Almlid.

– Om et slikt forslag hadde kommet til styret ville det blitt stoppet, fastslår Almlid.

(saken fortsetter under)

Les hele reportasjen: Bonusmillionene du ikke fikk vite om (krever innlogging)

Les også: Utbyggingssjefen: – En del hadde nok sluttet før

Styremedlem oppgitt over bonusbruken i helseregionen

Les også: Senterpartiets Jenny Klinge om bonusene: – Kritikkverdig

Les også: Eksperter mener Helsebygg brøt loven med hemmelighold (krever innlogging)

Satte av 44 millioner til bonusordninger – mangler oversikt

– Ute av alle proporsjoner

Grimstad gikk ut av styret ved slutten av 2009 som følge av at han ble valgt inn på Stortinget for Fremskrittspartiet høsten samme året.

– De bonusordningene vi får høre om nå er helt ute av alle proporsjoner. Om det nye styret som kom på plass etter at jeg gikk ut ble orientert om dette, kjenner jeg ikke til, understreker Grimstad.

Men han mener John Arnt Vatnan, som på det tidspunktet var adm.dir. i Helsebygg, gjorde en meget bra jobb.

– Han var flere ganger i styret og orientert om arbeidet. Han hadde en imponerende oversikt og stor detaljkunnskap, husker Grimstad.

Vatnan mottok i perioden 2006 til 2010 i alt 1,1 millioner kroner i bonuser.

Barneavdelingen

Grimstad drar parallellene mellom bonusutbetalingene og kampen i styret for å skaffe penger til å få bygget ny barneavdeling ved sjukehuset i Ålesund.

– Vi jobbet knallhardt i styret for å få på plass midler til den nye barneavdelingen ved sjukehuset i Ålesund. Nå ser vi at den summen som ble utbetalt i bonuser faktisk utgjør en betydelig andel av det som var kostnadene for å få bygget nye barneavdeling i Ålesund, sier Grimstad.