- Vi er utrolig stolte og glade over å ha Cecilie Skog med oss på denne feiringen. Hun er Norges fremste ambassadør for friluftsliv og oppdagertrang, om det er å bestige de høyeste fjellene i verden, eller nyte en skogstur i nærområdet, sier Daniel Skjeldam konsernsjef i Hurtigruten om å ha med polfareren og fjellklatreren.

Skipet har fått navn etter den største øya i øygruppen Svalbard, som også er stedet hvor Richard With, grunnlegger av Hurtigruten, i 1896 begynte med ekspedisjonsturisme i Arktis. Ettersom Skog er den eneste kvinnen som har gått på ski fra fastlandet til Nordpolen, og har en rekke andre gjeve prestasjoner bak seg passer det kanskje ekstra bra at hun er gudmor.

- Med utfordringer kommmer mestringsfølelse, nysgjerrighet og ikke minst nye drømmer. Jeg har ikke drømt om å beseire fjell og poler, eller skrive historie. Jeg har drømt om å få oppleve og være tilstede. Som meg formidler Hurtigruten naturopplevelser. Jeg gelder meg til oppdraget i Svolvær, sier Skog i pressemeldingen.