Stevnet var hans nest siste sjanse til å kvalifisere seg til OL på 400 meter hekk. Warholm vant som forventet enkelt, men tiden 50.05 var ikke helt slik stortalentet hadde håpet på.

– Det ble litt slapt gjennom hele løpet, så det gikk dårligere enn det vi hadde håpet på, sier trener Arve Hatløy til Sunnmørspsoten.

– Fine hekkepasseringer

Warholm vant med over tre sekunder og skulle nok helst hatt tøffere konkurranse som pushet han.

– Jeg synes han hadde fine hekkepasseringer, men det ble litt for rolig de 300 første meterne, sier Warholms trener.

For tre uker siden satte Warholm ny, norsk rekord i Florø med 49,62. Hvis det skal bli OL-billett, som han tidligere har sagt bare er en bonus, så må tiden ned på 49,30.

Klarte ikke EM-kravet

Fredagens stevne var det siste han skal deltok i før han skal i aksjon på langhekken under EM i Amsterdam. Det blir hans siste sjanse til å kvalifisere seg til OL.

Kristine Eikrem Engeset prøvde seg på EM-kravet på 1500 meter, men tiden 4.24,71 holdt ikke. Kravet ligger på 4.12.