Sykehusbygg varsler på egne nettsider at de søker en ny prosjektdirektør. Denne direktøren tar over ledelsen når forprosjektet for bygging av det nye sjukehuset starter.

Remen har vært prosjektdirektør i den såkalte konseptfasen, men fortsetter som viseadministrerende direktør fra januar 2017 i Sykehusbygg HF.

– Vi trenger en tydelig prosessleder som har omfattende erfaring med å lede store, komplekse byggeprosjekter. Oppgaven er et prosjekt med stor samfunnsmessig verdi, og som får betydelig oppmerksomhet, sier administrerende direktør Ann Elisabeth Wedø i Sykehusbygg i en pressemelding.

NRK Møre og Romsdal omtalte saken først.

– Planlagt avgang

Remen ble viseadministrerende direktør da Wedø gikk inn i Sykehusbygg som administrerende direktør 1. august i fjor. Rollen som prosjektdirektør var da lyst ut.

Wedø forteller til smp.no at Bjørn Remen etter en samlet vurdering gikk inn i stillingen som prosjektdirektør for konseptfasen.

– Han skulle ivareta rollen i hele konseptfasen. Det har ligget i kortene hele tiden, sier Wedø.

Det var også planlagt at Remen skulle fortsette som viseadministrerende direktør i Sykehusbygg etter at konseptfasen slutter, fra januar 2017.

– Det var også Remen veldig tydelig på da vi gikk inn i avtalen, at det skulle være for en tidsavgrenset periode, forteller Wedø.

Hun forteller at Sykehusbygg hadde 28 medarbeidere på denne tiden i fjor.

– Nå teller vi nesten 70 medarbeidere og etterspørselen etter bistand fra oss er økende. Så derfor søker vi etter en erfaren person som kan lede SNR fra og med forprosjektet til og med overlevering av byggene Remen vil kunne bidra i overgangsfasen, sier Wedø.

Skal bygges for 4,3 milliarder

SNR-prosjektet omfatter nytt fellessjukehus på Hjelset i Molde og et distriktsmedisinsk senter i Kristiansund. Det skal bygges om lag 60.000 kvm til en kostnadsramme på 4,3 milliarder kroner.

Konseptrapporten skal være ferdig 15. august, og den blir lagt fram for styret i Helse Møre og Romsdal 30.-31. august. Rapporten blir videre sendt på høring i september og oktober. Styret i Helse Møre og Romsdal behandler saken 25. november og styret i Helse Midt-Norge behandler den 15. desember.

Bonuser

Sunnmørsposten har den siste tiden satt fokus på at Helsebygg, som hadde ansvar for å bygge St. Olavs hospital i Trondheim mellom 2002-2013, satte av 44 millioner til bonusordninger underveis i prosessen.

Bjørn Remen fikk utbetalt minst 950.000 kroner i lønnsbonus i byggefase 2 (2006-2013). Utbetalingen gjorde han best betalt i hele helseregionen, ifølge årsregnskapet til Helse Midt for 2014.

Tidligere styreleder: Ga aldri klarsignal for millionbonuser

Adm. direktør: – Slutt på bonuser

25 sporløse millioner

Sunnmørsposten har fått oversikt over hvor 19-20 millioner har endt opp. Etter over ett år og tre måneder med innsynskrav til eier Helse Midt-Norge, har man ikke kunnet redegjøre for den eventuelle bruken av 24-25 millioner bonuskroner.

– Får ikke bonus nå

Administrerende direktør Wedø i Sykehusbygg skriver i en epost til smp.no at styret vedtok personalpolitiske retningslinjer i høst.

– Vi har fast tilsatte medarbeidere uten bonusordninger. Den samme ordningen gjelder for Remen, skriver hun.

Det betyr at Remen ikke får fallskjerm, sluttavtale, etterlønnsavtale eller bonus som følge av stillingsendringen i januar 2017.

LES HELE REPORTASJEN: Millionene du ikke fikk vite om

Hadde bonusene effekt?

Ansatterepresentant: – Det har vært en ukultur

Helsebygg-direktør: – Derfor var bonuser nødvendig

Forsker: Motivasjon kan ikke kjøpes