Nødetatene rykker ut etter melding om brann i et avfallsanlegg på Stranda. Det melder Sunnmøre politidistrikt på Twitter. Det skal være avfall som brenner.

Like før klokka 17.00 kan operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, Kenneth Sætre, fortelle at politiet og brannvesenet har ankommet stedet og at det brenner godt.

- Noe mer informasjon har vi ikke enda, opplyser han.

Klokka 16.52 melder Sunnmøre politidistrikt at det brenner i et industribygg.

- Brenner i industribygg og stor røykutvikling. Ber om at beboere/naboer holder seg innendørs og holder vinduer lukket, heter det i Twittermeldingen.

Stor røykutvikling

- Det er så vidt vi vet ikke fare for at brannen skal spre seg, men det er stor røykutvikling og derfor har vi bedt naboer om å lukke vinduene, opplyser Sætre til smp.no.

Det skal være i en stor hall, som blir brukt til å sortere søppel på avfallsanlegget, at brannen har startet.

Like etter klokka 17.00 melder politiet at røyken avtar og at det foreløpig ikke er snakk om noen evakuering.

Klokka 17.45 opplyser politiet at det fortsatt er røykuvikling.

- Brannvesenet jobber fortsatt med å slukke brannen og det er fortsatt røykutvikling. Våre anmodninger om at beboere skal holde vinduene lukket gjelder enda, opplyser Sætre til smp.no.

Evakuerer

Like før klokka halv sju melder politiet at de evakuerer tre hus som ligger tett inntil brannstedet. Grunnen skal være røyk.

Under kontroll

Like før klokka 21.30 melder politiet på Twitter at de evakuerte får flytte tilbake til husene sine. Brannen skal være under kontroll.

Nødetatene er på stedet og brannvesenet jobber for å få slukket brannen, men det er fortsatt stor røykutvikling. Foto: Smp-tipser
Foto: Smp-tipser