Når Sir Elton John går på scena på Color Line stadion i 20.30-tiden torsdag har han med seg et band som kjenner sangene hans inn og ut.

Skotten Davey Johnstone har spilt gitar for Elton John siden 1971. Han bor nå i California, og spiller for fullt i Elton John Band. Men har også hatt tid til å samarbeide med artister som John Lennon, Lenny Krawitz, Eric Clapton, B.B. King og John Mayer.

Matt Bissonette fra Detroit spiller bass i Elton John Band. han har spilt med David Lee Roth, Sheena Easton og vårt eget A-ha.

Keyboardist Kim Bullard har vært en aktiv musiker i California i over 30 år. Han har spilt for Yes, Phil Collins og Kelly Clarkson. Han startet i Elton John Band i 2009.

Nigel Olsson startet samarbeidet med Elton John allerede i 1970, da som en del av Eltons "power trio". De spilte sammen til 80-tallet, da Olsson fikk interesse for motorsport og ble blant annet kvalifisert racing-instruktør. Han ble gjenforent med Elton John i 2000 for turneen "One Night Only" og har siden gitt sine stødige beats til Elton John.

John Mahon på percussion, slagverk og vokal, ble med i Elton John Band i 1997 foran "The Big Picture Tour". Etter musikkutdanning i Los Angeles dannet han sitt eget band, Windows, og spilte med flere artister før Elton John. Ved siden av musikken driver han og kona, Pam, en veldedig organisasjon som samler inn penger til vanskeligstilte barn i Los Angeles-området.

Hit-parade

Årets utgave av Elton John er nedskalert på staffasje, effekter og kostymeskifter. I kveld blir det musikk i fokus. Mest sannsynlig starter showet med "The Bitch Is Back" før hit'ene kommer som perler på en snor. Blir det ekstranummer, vil kanskje "Candle In The Wind" og "Crocodile Rock" ljome utover Volsdalsberga.

PS: Elton John landet på Vigra med privatjet nå i ettermiddag sammen med de fleste i bandet. De vil da slappe av noen timer før de går på scenen. Lydprøver overlater de til andre i crewet.

Smp.no vil følge konserten tett, og anmelde showet, sang for sang.