Torsdag var bålgjengen invitert til å møte ordfører Eva Vinje Aurdal i etterkant av verdensrekordbålet. Aurdal ville takke bålgjengen for at de hadde stått på for å sette Ålesund på kartet.

- De er noen ordentlig flotte folk. Jeg synes det de har gjort og det samarbeidet de har vist er helt enestående. I tillegg har de gått sammen på tvers av nasjonalitet, alder, kultur også videre for å levere et produkt i verdensklasse, forteller Aurdal etter møtet. Hun er imponert over alt de har fått til og mener dette er noe de voksne kan lære av.

Attest og våpenskjold

Gutta i bålgjengen hadde også en klar idé om hva de ville ha som takk for jobben.

- De ønsket seg en slags attest der det kommer frem hva de faktisk har oppnådd og den skal være signert av ordføreren. Aurdal legger til at bålgjengen også var opptatt av at attesten skulle være ekslusiv og ikke gis ut til alle.

- Det ble bestemt at bålsjefene skulle velge ut de som har fortjent denne attesten, sier hun. Aurdal delte også ut Ålesund bys merke til de fremmøtte.

- Jeg vet ikke helt om det er lov siden disse egentlig er forbeholdt bystyremedlemene, men jeg får heller ta støyten, ler hun.