Mannen ble pågrepet onsdag ettermiddag etter at han hadde stjålet lommeboka med 400 kroner og bankkort fra ei eldre kvinne på Moa Amfi i Ålesund. Det var vektere fra Nokas som varslet politiet og kunne samtidig gi nyttige opplysninger som ledet pågripelse kort tid seinere på Vestnes, det skriver politiet på Sunnmøre i ei pressemelding.

– Denne saken kan være god påminnelse til ferierende om ta godt vare på penger, kort og lommebøker når de ferdes ute i det offentlige rom, sier politiadvokat Julie Ulstein i Møre og Romsdal politidistrikt.

Politiadvokaten benytter anledningen til rose vekterne i Nokas for rask opptreden og viktige bidrag til en pågripelse som skjedde bare rundt halvtimen etter at tjuveriet ble inn til politiets operasjonssentral.

37-åringen hadde på seg 10.000 kroner i kontanter da han ble stoppet av patrulja i Vestnes.

Det er imidlertid ikke første gang han er på Moa - 22.juni i fjor skjedde det også et tjuveri der som han er mistenkt for. Mannen ble aldri pågrepet, men er identifisert i ettertid på overvåkingsvideo.

Politiet i Drammen sitter med flere saker på denne mannen og politiet i Ålesund planlegger nå at rumeneren – som ser ut til å ha spesialisert seg på tjuverier fra eldre mennesker - skal varetektsfengsles og overføres til Sør-Øst politidistrikt for videre oppfølging gjennom domstolsapparatet.