Mange velger å sette hundene og kattene sine på pensjonat når de skal reise på ferie, men det lønner seg å være ute i god tid. De fleste av dyrepensjonatene kan nemlig melde om stor pågang. Spesielt for katter er kapasiteten sprengt i juli måned.

– Jeg har 40 plasser og stort sett hele året klarer jeg å ta unna, men i juli måned har jeg ikke en sjanse, forteller daglig leder ved kattepensjonatet Pusenfryd, Sissel Vestre.

Pensjonatet ligger i Innvika og er, sammen med Tverberg Hunde- og kattepensjonat på Syvde i Vanylven, de eneste pensjonatene på Sunnmøre som tar inn katter. Sistnevnte tar også imot hunder, men daglig leder, Aud Kverberg forteller at også de opplever stor pågang om sommeren.

– Det er flere som booker plass et år i forvegen og vi har stor pågang av både katter og hunder.

Nyoppstartet

Men det er ikke bare katteeierne som oppfordres til å være tidlig ute. Selv om det er flere hundepensjonat på Sunnmøre kan samtlige Sunnmørsposten har snakket med, melde om stor pågang. Flere steder er det venteliste. Det er imidlertid et hundepensjonat i Sykkylven som fortsatt har plass.

Leif-André Grimstad tok over hundepensjonatet Olegarden Hundepark på Ikornnes fra søskenbarnet sitt for et knapt år siden. Pensjonatet har en kapasitet på rundt 40 hunder, men foreløpig er det 15 firbeinte som nyter ferien på pensjonatet.

Det er et antall Grimstad er fornøyd med.

– Vi har i gjennomsnitt 15 hunder her. Akkurat nå er det 13 siden to ble hentet i dag, fortalte han da Sunnmørsposten besøkte pensjonatet i går.

Men femten hunder er nok arbeid for Grimstad, som for tiden driver pensjonatet aleine.

– Pensjonatet har en kapasitet på rundt 40 hunder, men når det er kun jeg som driver på her er femten hunder nok. Jeg tipper jeg kan ta imot opp til tjue på en gang, men mer enn det blir det ikke i sommer, sier han.

Det er første sommeren Grimstad driver pensjonatet, men ettersom han driver oppussing av stedet parallelt med drifta, er det nok å gjøre for den travle karen.

Fra morgen til kveld

Grimstad forteller at de fleste hundeeierne gir detaljerte instrukser når de leverer fra seg hundene.

– Og de fleste velger å komme innom på besøk i forkant av ferien for å sjekke at alt ser greit ut. Det er også flere som har ringt eller fått slektninger til å stikke innom for å sjekke at alt står bra til mens de er på ferie, humrer han og legger til at det er en bra ting at eierne bryr seg.

Siden han driver pensjonatet på egen hånd er det lange dager for Grimstad.

– Typisk står jeg opp seinest halv åtte om morgenen og er ikke ferdig før halv tolv på kvelden. Noen timer pause blir det selvfølgelig, men alle hundene har jo sin egen personlighet og noen krever litt ekstra arbeid. Spesielt de hundene som ikke går sammen med andre hunder. De må gjerne ut på en ekstra tur så de får snuse litt rundt, sier han.

Grimstad forteller at han enda ikke har avvist en kunde, men så har han heller ikke reklamert mye for stedet.

– Det er flere faste kunder fra da søskenbarnet mitt drev stedet og de kommer tilbake, sier han og legger til at hundene hovedsakelig er fra Stranda, Ålesund og Sykkylven.