I morgentimene var det ikke mye rot å se langs gatene i Ålesund sentrum.

– Vi har jobbet i 15 år for reine gater. Alt vi ønsker er å skape noe positivt for byen, noe jeg tror de fleste også synes vi klarer, forteller festivalsjef Geir Østensen.

Festivalarrangører har siden klokka 8 vært ute i gatene for å rydde og sørge for at de to siste dagene skal bli en hyggelig folkefest.

– Vi lover at de siste to dagene blir fylt med spennende aktiviteter og flotte arrangement.

Les også: – En forsøplende jallafestival

Urettferdig kritikk

– Vi føler selvsagt det er litt urettferdig kritikk, men vi tar det til oss og tar tak i alle situasjoner som kommer. Men vi er ikke tryllekunstnere, avslutter Østensen.

Mange folk i sentrum

– Nå er det bedre. Vi har gode dager på båtfestivalen, vi har ute flere stativ og her er mange folk i sentrum. Men det blir en del rot, og det er jo ikke kjekt, forteller Marte Maråk ved Fjordbuda.

Hun har vært ute og kostet siden hun kom på jobb og ser kritikken Ivar Breivik kommer med, men også verdien i festivalen.

Både festivalsjef Geir Østensen og prosjektleder Alf Terje Farstad er frustrert over kritikken og synes det er synd at ikke Breivik var i dialog med dem i forkant av festivalen. Foto: Nikolas Birkevold Farstad