Lørdag ble Hornindalsvatnet rundt arrangert for 25, gang. Inge Asbjørn Haugen er med i arrangørstaben og ikke minst aktiv løper for Hornindal IL.

- Jeg har løpt alle helmaraton her, som den eneste. Det var varmt og jeg gikk nok på en sprekk på andre runden, sa Haugen til smp.no lørdag ettermiddag.

Men til mål kom 63-åringen, sjøl om han måtte bruke 4.28.09 timer.

Løp nr. 523

Haugen løp lørdag sitt maratonløp nr. 523, etter at han i fjor kom i fokus nettopp på hjemmebane i Hornindal da han som første nordmann fullførte sitt 500. maratonløp.

Helge Hafsås, Olden, gikk som ventet til topps i årets utgave. Og 50-åringen gjorde et godt løp og krøp godt under tre timer med vinnertida 2.56.40.

VANT IGJEN Helge Hafsås vant for 20. gang i Hornindal og kom igjen under tre timer. 50-åringen vant på 2.56.40. Foto: JARLE MORDAL

Nest best ble Nils Hjelle, Team Sportsmanden, med 3.01.33.

- Helge vant sitt 20. seier her i Hornindal hvis jeg husker riktig, sier Inge Asbjørn Haugen.

40-åring vant blant damene

I dameklassen var Louise Skak (40) fra Romerike Ultraløperklubb raskest med 3.25.19 foran Linda Hovde, Skar-Hovde Runners, med 3.27.25 og Nina Bjørnsen fra Ålesund ble tredje best med 3.27.25.

I herreklassen ble det for øvrig klasseseire til Geir Arve Råheim, Ålesund FIK i 55-59 år (3.47.13), til Helge Fuglseth, Ålesund FIK, i 65-69 år (3.32.24) og til Per Jan Helset, Kondis Langevåg i 70-74 år (5.56.06).