I Møre og Romsdal har 89 prosent av dem som søkte plass i førsteåret på videregående skole fått et tilbud. Fristen for å svare på skoletilbudet gikk ut fredag.

Mandag er det mange som ringer inntakskontoret i Møre og Romsdal fordi de ikke har takket ja innen fristen.

Hos Geir Løkhaug, seksjonsleder ved kontoret, er det lang kø for å komme igjennom på telefonen. Løkhaug forteller til smp.no at han prøver å hjelpe så langt han kan.

Geir Løkhaug, seksjonsleder i utdanningsavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommune. Foto: Privat

– Selv om fristen har gått ut, hjelper vi så langt det går. Det jeg kan gjøre er å hjelpe dem til å få sagt ja. Noen har vært på ferietur, og det kan være ulike grunner til at folk ikke har fått svart. Vi hjelper til så langt vi kan, sier Løke.

Totalt var det 10.817 søkere til skoleplass i Møre og Romsdal det kommende skoleåret. Av disse har 8.867 fått tilbud om førsteønsket, og 755 fått tilbud om et lavere skoleønske, viser ferske tall fra Utdanningsdirektoratet. Ni prosent av søkerne står på venteliste.

For søkere til læreplass i Møre og Romsdal er situasjonen mer usikker. Av 1.210 søkere har bare 605 fått tilbud om førsteønsket. En av tre søkere står helt uten tilbud om læreplass.