Lørdag ettermiddag kjørte en utenlandsk turistbuss med ca. 40 personer om bord av veien i Valldal i Norddal kommune.

Kommunikasjonsdirektør Trine Kvalheim ved Helse Møre og Romsdal opplyser til smp.no at  Ålesund sjukehus er satt i gul beredskap.

Gul beredskap er nivået over grønt, som er "normalt". Pasienter ble flydd til både Ålesund og Molde sjukehus med luftambulanse. I tillegg bisto et Sea King-helikopter fra Florø med frakt av pasienter med lettere skader.

Like før klokken 22, opplyser Kvalheim at de har gått tilbale til normal beredskap.

Totalt 14 skadde

Klokka 19.10 opplyser Helse Møre og Romsdal at ti skadde er fraktet til Ålesund sjukehus. Fire skadde er fraktet til Molde sjukehus.

Av de som er fraktet til Ålesund er åtte lettere skadet, én person ligger på intensivavdelingen og er stabil, mens den siste er til undersøkelse. Tilstanden er uavklart. Like før klokken 22 opplyser Kvalheim at tilstanden til denne personen er alvorlig, men stabil.

Av de fire som er fraktet til Molde er to personer lettere skadet, og ligger til observasjon. De to andre har moderate skader. Ingen av disse skal opereres.

Omkom

Møre og Romsdal politidistrikt meldte klokka 17.23 at en person er omkommet etter ulykken. To er alvorlig skadd. Ca. 40 personer er involvert.

Politiet fikk inn melding om ulykken klokka 16.23.

Foto: Sander Lødøen