- Det er ikke noe sånn veldig flott vær i vente for dere. Men heller ikke så veldig mye nedbør. Det blir nok litt variert, med bygevær, forteller vakthavende meteorolog ved Værvarslinga for Vestlandet, Mette Skjerdal.

Helgeværet vil ligge på mellom 14-16 grader, og sannsynligvis noe regn.

- Ikke knallsol og over 20 grader

- Det blir variert skydekke. Ikke knallsol og over 20 grader. Men om det ikke blir over 20 grader, så blir det i hvert fall mellom 15 og 20 grader mange dager neste uke.

Nordvestlandet får også mindre nedbør enn Vestlandet sør for Stad - som har opplevd en av de våteste somrene så langt på lenge.

- Dere ligger nok litt mer i ly for ting, og er heldige slik sett, mener hun.

Juli måned: - Varmere enn vanlig

Ved inngangen til august måned oppsummerer meteorologen juli som varmere enn vanlig - og helt på snittmerket med tanke på nedbør. Det har altså vært gråvær og skiftende skydekke, men dugelige temperaturer.

- Selv om det kanskje ikke alltid har virket slik, har temperaturene ikke vært så ille på Nordvestlandet den siste måneden, insisterer meteorologen.

Vigra lufthavn hadde i juli en snittemperatur på 14,3 grader, som er 1,8 grader over normalen. De andre stasjonene ligger samlet 1,5 grad over juli-normalen.

- Ikke spesielt vått

21. juli var en av de varmeste dagee i juli. Da var Sunndalsøra varmest i fylket, med 31,2 grader. Både Tafjord, Molde og Kristiansund fikk over 30 grader, og alle andre målestasjoner i distriktet lå mellom 28 og 30 grader.

Vestlandet sør for Stad har opplevd en av de våteste somrene på lenge - Florida målestasjon i Bergen har ikke målt tyngre juli-nedbør på 30 år. Det er imidlertid ikke tilfelle for Nordvestlandet, forteller meteorologen, og påpeker at ingen av måleestasjonene i distriktet er inne på topp ti over de våteste i landet.