Sjekk hvordan din kommune gjorde det på de fire indikatorene i tabellen under (OBS: høyt tall betyr lav rangering).

Nederst finner du en full tabell-oversikt over kommunene på Sunnmøre og Nordvest-landet.

Oljenedgang

Av regionene kommer Sunnmøre/Ålesund på en 17. plass av totalt 77 regioner. Det er tre plasser lavere enn i fjor. Som Sunnmørsposten skrev i går opplever flere kommuner en tilbakegang.

– Vi ser en veldig stor tilbakegang på våre kommuner i Møre og Romsdal, og det er kanskje ikke så overraskende med tanke på de tøffe tidene, sier Toril Ytreberg, leder for NHO Møre og Romsdal.

Mange små kommuner kommer langt ned på rangeringslista.

– Her er også mange kommuner som ikke er så berørte av krisa, men likevel sliter med høy arbeidsledighet, dårlig økonomi og fraflytting, sier Ytreberg.

NHO har lenge kjempet for større kommuner.

Flere bein å stå på

Ulstein kommer best ut av kommunene i Møre og Romsdal og kommer på 19. plass av alle landets kommuner. Særlig på kompetanse scorer Ulstein godt - her vurderes kommunen som 10. best i landet.

– Vi ser at også Molde klarer seg bra, og forsåvidt Ålesund og mange randkommuner rundt. Disse kommunene har større variasjon i næringslivet og flere bein å stå på, sier hun.

– Mens kommuner som Vanylven gjør det dårlig. De har få innbyggere og lite næringsvariasjon, og blir veldig sårbare mot konjunktursvingninger.