– Det var egentlig bare en idé som poppa opp i hodet mitt, forteller minifestivalsjef Julie Emblem Askim.

Samme kveld opprettet hun et event på facebook, og slik bestemte 23-åringen seg for å arrangere minifestival i hagen på Emblem. Rundt 200 stod på gjestelista, og med et stort musikalsk nettverk i Ålesund, var det ikke et problem å finne artister som ville opptre.

– Jeg ville bruke det nettverket til noe. Samtidig har vi en stor tomt her. Hvorfor ikke bare arrangere noe her, tenkte jeg. Jeg har jobbet frivillig på flere festivaler, men noe slikt har jeg aldri gjort før.

Minifestival

Festivalen er utstyrt som de fleste festivaler er - toalettfasiliteter, konsertscene, mat, skilt som viser veg, og til og med en aldri så liten festivalcamp bestående av to telt. Maten har deltakerne spleiset på. Artist og tidligere ukas Urørt Karl Morris gjør det han kaller sin mest urutinerte framførelse hittil. Men kanskje er det også noe av magien ved en sånn festival. Det er uformelt, intimt og et sted å møte folk på nytt og gjenoppta kontakten. Det mener i alle fall visersanger Harald Olsvik.

– Dette er en festival som handler om mingling. Om det å "catche" opp på hverandres liv, sier han.

Trygt

Olsvik holder verdenspremiere på nytt materiale under konserten han holder i hagen.

– Jeg har skrevet en del låter fra andres ståsted. Men nå ser jeg mer innover. Det er en utfordring rent emosjonelt å synge om seg selv. Men nå kler jeg meg naken. Dette er det perfekte stedet å gjøre det på - foran folk jeg er trygg på, forteller han.

– Julie skal ha for initiativet. Dette er så kult.

Dagen på minifestivalen starter med en guidet tur på fjellet. Deretter får deltakerne testet sine allmennkunnskaper med quizmaster og tidligere Farmen-deltaker Daniel Godø før konsertene begynner. Og mens regnet daler ned første del av dagen, titter sola frem når første konsert begynner.

– Det er fullt mulig med gjentakelse neste år, sier Julie.

Festivaldeltaker Joakim Bang bidrar med en «chiligulasj ala Bang». – Det er 100 prosent naturlige råvarer, gliser han mens han kutter poteter. Ved siden av er Kari Elida Eriksen. Foto: Maria Finnøy Fagervoll
Veronika Dybvik (t.h.) og Karoline Løvoll Strømme har slått seg ned på en oppblåsbar sofa, som Julie har fått sponset til festivalen. Foto: Maria Finnøy Fagervoll
Julie Emblem Askim forteller at idéen kom til henne spontant. Foto: Maria Finnøy Fagervoll