– De som er dårlige til beins har nå ingen alternativ måte å komme seg til og fra butikken og Moa på. De tar bort et vesentlig tilbud som eldre trenger for å opprettholde hverdagen sin.

Runar Eidslott reagerer på at bussforbindelsen innerst på bussnuplassen på Myrlandsvegen er kuttet. Han er sønnen til 90 år gamle Liv Eidslott.

Etter gravearbeidet på Myrlandsvegen startet i går, er hun en av de eldre som blir nødt til å ta beina fatt for å gjøre sine daglige gjøremål i tre måneder fremover.

– Jeg synes dette er helt forferdelig, sier hun.

Alternativ

De synes det er merkelig at det ikke har kommet en alternativ transportløsning som beboerne i området kan benytte seg av. Liv må nå gå mellom en og to kilometer for å komme seg til nærmeste bussholdeplass. Og det er nok for de eldre, når de har tunge handleposer å bære på, sier de.

Avdelingsingeniør i Ålesund kommune, Steven Bendal, forteller at det ikke er noen veg utenom.

– Noen ganger har man nødt til å grave i vegen, fordi ting skal byttes ut. Det er en samfunnsnyttig og viktig oppgave, og noen ganger rammer dette en busstrasé. Og det er klart det er ei ulempe for alle i området som bruker buss og er dårlige til beins. Det er beklagelig.

– Men det hadde ikke vært noen bedre om folk var uten vann eller strøm heller. Dette har man nødt til å gjøre, og vi prøver å gjøre det på en så hensynsfull måte som mulig.

Myrlandsvegen skal 150 meter med avløpsledning skiftes ut.

– Det er for en kort periode, og det blir bra til slutt, sier han.

Ikke nok busser

Rådgiver på driftsseksjonen for buss i fylkeskommunen, Inge Rønstad, forteller at de har sett på flere alternative løsninger.

– Men vi har ikke nok busser til rådighet når det blir skolestart. Vi så blant annet på muligheten at bussen kunne komme inn fra flere sider på Myrlandsvegen, men det blir ikke mulig tidsmessig. Vi tenkte også på å la bussen til Magerholm svinge innom, og det ville gått på dagtid, men ikke kveldstid. Vi ønsker at det skal være like ruter hele døgnet.

<strong>Gravearbeid:</strong> Gravingen på Myrlandsvegen er planlagt å vare mellom 8. august og 30. oktober. 150 meter med avløpsledning skal skiftes.