En mann i 30-årene er i Sunnmøre tingrett dømt til fengsel i seks måneder og inndraging av sju kniver. Mannen var på besøk hos en kamerat da det oppsto en kontroversiell situasjon med en nabo.

Uenigheten mellom tiltalte og fornærmede handlet om betaling av narkotika. Ifølge dommen tok tiltalte en kniv fra kjøkkenet og sammen med en annen ringte de på hos naboen.

Skadet nabo med kniv

Fornærmede, som hadde kranglet verbalt med tiltalte, holdt en kniv og en hammer i forsvarsposisjon.

Ifølge dommen tok tiltalte både kniv og hammer fra fornærmede, truet ham og fulgte opp med å bruke kniven.

Mannen fikk et 7 cm langsgående sår i låret og ble sykemeldt i en uke.

Tiltalte erkjente overfor retten at hensikten var å skade fornærmede. Ifølge hans egen forklaring var han påvirket av narkotika og i psykisk ulage denne kvelden, noe som førte til en misforstått og beklagelig inngripen til fordel for sin kamerat.

Retten mener det er skjerpende at volden var uprovosert og at fornærmede var forsvarsløs etter å ha blitt slått i gulvet.

Gikk rundt med kniver

Mannen erkjente også å ha båret kniv uten «aktverdig formål» fire ganger, og å ha vært truende overfor ordensvakter, kunder og ansatte ulike steder i Ålesund.

Mannen ble i tillegg funnet skyldig for amfetaminbruk.

Sunnmøre tingrett mener knivepisoden vanligvis fører til åtte måneder ubetinget fengsel, men på grunn av at siktede ga full tilståelse fikk han strafferabatt.

Ifølge dommen er tiltalte bøtelagt en rekke ganger tidligere.