– Å få Jamie Woodruff til Ålesund er et skup. Til tross for sin unge alder er han allerede verdensberømt når det gjelder datasikkerhet, sier Jan Nybø, plassjef for Atea i Ålesund.

Hacket seg inn i et passasjerfly

– Enkelte vil hevde at metodene hans er omdiskuterte, men det er ingen tvil om at de fleste av oss vil ha mye å lære av ham når det gjelder datasikkerhet, sier Nybø.

Woodruff er kjent for å avsløre sårbarhet i dominerende applikasjoner som Facebook, Google, Twitter, Xbox og endatil på regjeringsnivå.

I fjor høst demonstrerte Woodruff live – foran et publikum av toppledere fra internasjonal lufttfartsindustri – hvordan man hacker seg inn i navigasjonssystemet til et passasjerfly.

Flere sunnmørsbedrifter rammet

–  Hverdagen til enkeltpersoner og bedrifter blir stadig mer digitalisert. Vi blir i økende grad sårbare overfor folk med ondsinnede hensikert. Da gjelder det å beskytte seg på best mulig måte.

Vi har vært involvert i å rydde opp i flere bedrifter på Sunnmøre etter hacking, forteller Nybø.

Nå har de altså hentet super-hackeren fra England for å lære norske bedrifter IT-sikkerhet.

Sertifisert etisk hacker

Woodruff er en sertifisert etisk hacker som reiser verden rundt for å lære bort betydningen av system- og nettverkssikkerhet.

Han bruker eksperimentelle metoder for å vise hvordan du og din bedrift kan bli hacket. Han gir samtidig råd om hvordan en kan sikre seg mot potensielle cyberangrep, ifølge Nybø.

Blant annet skal briten snakke om markedets nyeste trusler. Han vil fortelle om de ti mest åpenbare måtene å beskytte seg på, samt ti mindre åpenbare måter.

Norges største i sum

Atea arrangerer slike IT-konferanser i åtte byer. I sum blir dette Norges største IT-konferanse.

Atea Community foregår med samme konsept i alle byene med samme konsept, men litt større i Trondheim, Bergen og Oslo enn i Tromsø, Bodø, Ålesund, Stavanger, Kristiansand.

29. september går arrangementet av stabelen på Color Line Stadion i Ålesund.

– Det kommer ca 150 kunder til konferansen. Med foredragsholdere og utstillere blir det fort 250-300, sier Nybø.

Jan Nybø, plassjef for Atea i Ålesund