Det var i mai at det ble oppdaget at en mann oppbevarte 17 hummere i sjøen i en trekiste på Valderøya. Seks av hummerne var under det lovlige minstemål, og to hadde rogn.

68-åringen forklarte i Sunnmøre tingrett at han hadde glemt av hummerne i trekista. De var fisket i november året før, og han hadde solgt totalt 90 kilo hummer til mottak i Ålesund. Trekista ble brukt gjennom fiskeperioden, og de resterende hummerne som ble satt der ble så avglemt.

Mannen, som er tidligere yrkesfisker, tilsto, og lovte at noe slikt aldri skulle skje igjen. Han så at hummeren burde ha blitt satt ut igjen, og beklaget seg.

I 2008 kom det strengere regler for fangst av hummer. Årsaken er at hummerbestanden er for lav, og tiltak ble satt i gang for at den skulle øke og bli mer levedyktig over tid. Hummeren er dessuten en truet art. Det fremgår av dommen fra Sunnmøre tingrett at det er straffeskjerpende a to av hummerne hadde rogn, og dermed kunne bidratt til å øke bestanden, samt at tilstanden til flere av hummerne var dårlig.

Mannen ble dømt til betinget fengsel i 16 dager, og fikk en bot på 25.000 kroner.