Mandag skriver Sunnmørsposten om det farlige krysset på Ytterland på Valderøy, hvor Statens vegvesen nå vil vurdere strakstiltak.

Men det er ikke bare Ytterland-krysset som er vanskelig på Sunnmøre.

(saken fortsetter under)

Les også: De farligste kryssene på Sunnmøre

Prioriteringslista

Lisbeth Smørholm i Statens vegvesen nevner at Furnes-krysset (avkjøring mot Langevåg), krysset på Vatneeidet, Veibust-krysset ved Vegsundbrua og Kverve på Ellingsøya blir sett på som utfordrende.

Dimna-krysset i Ulstein er også på den samme lista.

– I Dimna-krysset er det en bussholdeplass som brukes som passeringslomme. Det er ikke god kryssing for fotgjengere, og krysset har også blindsone i høyresvingfelt. Ut fra dagens trafikkmengde er ikke dette et optimalt kryss, spesielt ikke for folk som skal ta buss, sier hun.

– Vanskelig jobb

Smørholm erkjenner at ikke alle kryss er dimensjonert til å tåle dagens trafikkvekst.

– Vi prioriterer områdene hvor behovene er størst, men det er en vanskelig jobb, fordi det er behov flere steder, sier Smørholm.

Samtidig mener hun at det skjer flere vurderingsfeil ved høy fart, og dette merkes på ulykkesstatistikken når det er fine kjøreforhold.

Flere steder i landet stenger man avkjøringslommer på grunn av blindsoner, men foreløpig er ikke dette aktuelt for Statens vegvesen i Møre og Romsdal.

Hvilke farlige kryss vil du ha prioritert? Bruk kommentarfeltet