Det viser Respons analyse sin partimåling for Møre og Romsdal ett år før valget.

– Dette er knalltall for oss. Vi ligger mer enn seks prosentpoeng over snittet på de nasjonale målingene. Det er enormt bra, sier en strålende fornøyd Harald Tom Nesvik.

Partiet får en oppslutning som er et prosentpoeng over valgresultatet i 2013.

– Dette viser at vi leverer. Det er noe du kan gjøre når du sitter ved bordet og i de rette posisjonene, påpeker Nesvik.

Respons analyse sin partimåling for Møre og Romsdal er tatt opp i tidsrommet 31. august til 7. september. 601 personer er spurt om sitt partivalg.

Ap fram

Men også Ap gjør det bra. En oppslutning på 29,9 prosent, fram nesten fem prosentpoeng fra valget i 2013, sikrer dem tre mandater.

– Dette er en strålende måling for oss. Jeg tror vi gå fram fordi folk begynner å merke konsekvensen av den politikken regjeringen fører, sier Else-May Botten.

Hun varsler at arbeidsledigheten vil bli et sentral tema for dem i valgkampen.

– Arbeid blir en viktig sak for oss. Når vi ser den arbeidsledigheten vi har i fylket så blir det en viktig sak, ved siden av samferdselspolitikk, sier Botten.

– Dette resultatet er helt klart bekymringsfullt. Vi ligger altfor lavt, noe vi dessverre har gjort altfor lenge, konstaterer Støbakk.

Frykter Sylvi

Han legger ikke skjul på at partiet frykter Sylvi Listhaug på Frps liste i fylket.

– De gjorde et scoop med å få henne på lista. Vi må erkjenne at hun kan komme til å ta velgere fra oss, særlig på Sunnmøre, sier Støbakk, som understreker at han fortsatt har stor tro på at partiet skal makte å få et mandat fra fylket.

Venstres Pål Farstad mister på denne målingen plassen på Stortinget, mens Senterpartiet gjør det svært bra og Jenny Klinge er inne med god margin.

Målingen er tatt opp i tidsrommet 31. august til 7. september. 601 personer er spurt om sitt partivalg.