Herøy-rederen satt på Stortinget for KrF fra 1989 til 1993. Nå har han sammen med partiveteraner som Anita Apeltun Sæle og Kjell Furnes skrevet brev til partiledelsen for å uttrykke sin bekymring for den politiske kursen dagens ledelse i partiet legger seg på. Det gjelder både utkastet til nytt partiprogram og partileder Knut Arild Hareids deltakelse i homoparaden Pride.

– Hareides deltakelse i Pride fremstår som et eklatant brudd på forståelsen av Bibelen. Det er et sterkt avvik fra alt partiet har stått for, sier Sævik til Vårt Land.

Veteranene er sterkt bekymret for nedtoningen av kristenheten i forslaget til nytt partiprogram. Programarbeidet er blitt ledet av nestleder i partiet Dagrun Eriksen.

– At Eriksen ved utkastet til nytt program sier KrF skal bli mer folkelig og mindre kristelig. Det gjør mildt sagt inntrykk, sier Sævik.

De mener at programforslaget toner ned kampen mot selvbestemt abort og kampen mot den nye ekteskapsloven.

– Jeg er svært urolig for KrFs kurs om dagen. Det kan brukes mot oss at vi har passert «middagshøyden». Men vi reflekterer bare synspunkter som nå deles av svært mange seniorvelgere i KrF, sier Sævik til Vårt Land.