Bidra positivt

– Kommunen hadde en opsjon på leie av dette arealet, og vi mente at et moderne bibliotek som kunne stå ferdig allerede i desember 2018, ville bidra positivt til utviklingen av Ålesund sentrum, sier Westad.

At kommunen ikke ønsket å benytte seg av denne muligheten, betyr at utbyggerne nå konsentrerer seg om et alternativ med et bygg på to etasjer over kjøpesenteret på Kremmergaarden.

– I formannskapet ble det nevnt at boliger kan være et alternativ.

– Det registrerte vi, men det krever blant annet en omreguleringsprosess som kan ta lang tid.

BOLIGER Berit Westad er ikke helt avvisende til å se på muligheten for boliger på Kremmergaarden. Her sammen med styreleder Jon Ketil Gjørtz i Brosunder Eeiendom. Foto: Johan Behrentz

Westad understreker at Brosundet Eiendom AS heller ikke er en boligutvikler.

– Men boliger er ikke umulig?

– Vi må undersøke nærmere om dette kan være et en mulighet, men i dag sitter vi altså igjen med et alternativ med et nybygg på to etasjer.

– Er du skuffet over at kommunen sa nei til å leie?

– Vi hadde vel kanskje håpt at kommunen så nytten av et prosjekt som hadde etablert nye byrom, nye gangveger og et moderne bibliotek som kunne ha vært en møteplass for byens innbyggere i alle aldersgrupper.

Debatt

Utbyggerne fikk selvsagt med seg debatten som gikk i forkant av vedtaket i formannskapet, men Berit Westad ønsker å la den ligge.

DEBATT Nå kan du si din mening om byutvikling i Ålesund - klikk på bildet og delta i debatten.

– Men jeg må likevel få si at den vårt syn handlet om noe som aldri var vår intensjon–nemlig om plassering av nytt bibliotek. Det er vedtatt at biblioteket skal ligge på sørsida. Vårt tilbud var nye og moderne lokaler inntil sørsideutbyggingen er et faktum, sier Berit Westad.

Brosundet Eiendom AS har tiltrådt opsjonen overfor den tidligere eieren av Kremmergaarden, og har nå forpliktet seg til å overta kjøpesenteret og bygge to nye etasjer der bl.a. NAV og fylkeskommunen er leietakere.