Jensen er utdannet sivilingeniør bygg og miljøteknikk fra NTH. Hun kommer fra stilling som avdelingsleder i Veidekke Entreprenør med ansvar for utvikling og gjennomføring av skole- og omsorgsprosjekter, opplyser Helse Møre og Romsdal.

Sjukehuset Nordmøre og Romsdal omfatter et akuttsjukehus på Hjelset og et godt distriktsmedisinsk senter i Kristiansund. Helse Møre og Romsdal er byggherre, og Sykehusbygg ivaretar byggherrefunksjonen fram til ferdig bygg.

– Vi er glad for å ha fått en så erfaren prosjektdirektør som har ledet mange store prosjekter både i Veidekke, Reinertsen og Skanska. Tung erfaring fra store prosjekter, driv, god kommunikasjon med alle aktørene og evnen til å sette sammen gode team har vært egenskaper vi har sett etter, sier Ann Elisabeth Wedø, direktør i Sykehusbygg, i en pressemelding.

Brutto areal totalt i SNR er beregnet til cirka 60.000 kvadratmeter. Kostnadene er beregnet til cirka 4,3 milliarder kroner inkludert inventar og utstyr.

Helle Jensen sier hun gleder seg til å ta fatt som prosjektdirektør for det nye sjukehuset, som har beregnet byggestart i 2018.

– Dette var en fantastisk mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, sier Jensen. – Å bygge fremtidens sjukehus, spekket med ny teknologi og løsninger for moderne pasientbehandling er komplekst. Derfor er jeg stolt over å bli en del av den profesjonelle sjukehusbygg-organisasjonen Sykehusbygg.