– Du har vært med på å vedta at partiledelsen på tampen av valgkampen skal reise dit vi har sjanse for å hente vippemandat. Du skal på det helikopteret, det er bestemt, du skal reise, var den meget tydelige beskjeden til Solvik-Olsen fra Dale.

Tildragelsen kommer fram i boka «Frp – Rett fra levra» skrevet av journalist i Dagbladet Gunnar Ringheim. Sitatene han bruker er gjennomlest og godkjent av dem som blir siterte.

– Frp folk er vanvittig frittalende. Når jeg i arbeidet med boka har sendt dem sitater, så trekker de ikke fra noe. De legger i stedet til, påpekte Ringheim underpresentasjonene av boka.

La ingenting imellom

Og det ble ikke lagt noe imellom da daværende rådgiver i Frps stortingsgruppe, Jon Georg Dale, skulle arrangere helikoptertur for partitoppene til hjemfylket på tampen av valgkampen i 2013. Ketil Solvik-Olsen er kjent for å ha en intens motstand mot å sløse med partiets midler.

I dette tilfellet skulle han ha blitt så sint som ingen har sett ham før. Planen var at han sammen med Per Sandberg skulle på turne med helikopter for å sikre at Oskar Grimstad fikk andremandatet i Møre og Romsdal. Bruken av helikopter til dette formålet var ikke Solvik-Olsen enig i.

Jon Georg Dale fikk i oppgave å overbevise han om at dette måtte han være med på.

– Hold kjeften din, skrek Solvik-Olsen i telefonen, da Dale viste til vedtaket om at partiledelsen skulle på tur til områder hvor en kunne hente vippemandat.

Dale ga seg ikke.

– Det er mulig du ikke er vant til å bli motsagt, men jeg gjør jobben min og foreslår at du gjør jobben din. Å tiltale meg på denne måten godtar jeg ikke, det er mulig du slipper unna med det overfor andre, men du må ikke prøve deg på meg, var tekstmeldingen som gikk fra Dale til Solvik-Olsen.

Fortsatte på SMS

Svaret fro Solvik-Olsen var ifølge boka kort og konsist.

– Drit og dra!

Solvik- Olsen møtte aldri opp til helikopterturen i Møre og Romsdal. I stedet måtte Frp sende Kari Kjønaas Kjos sammen med Per Sandberg.

Noen dager senere møtte Dale Solvik Olsen på gata.

– Beklager at jeg ble litt sint her om dagen, sa Solvik-Olsen.

– Det er akseptert, var svaret fra Dale.

Det hørere med til historien at da Frp gikk i regjeringen noen uker senere hentet Solvik-Olsen Jon Georg Dale inn som sin rådgiver. Han fikk beholde han et år før Dale gikk til finansdepartementet som rådgiver for Siv Jensen.