Parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik får sitt pass påskrevet i den nye boka om Frp. Boka er skrevet av journalist i Dagbladet, Gunnar Ringheim.

Med tittelen «Frp-Rett fra levra» er den full eksempler på situasjoner der Frp-ere tildeler hverandre svingslag og saftige karakteristikker. Sitatene i boka er godkjent og gjennomlest av dem som står bak dem.

– Pompøs og nedlatende

I boka kommer det fram at det ha vært flere feider mellom Ellingsen og Nesvik. Ellingsen var skeptisk da Nesvik ble parlamentarisk leder.

– Harald Tom er til tider pompøs og nedlatende, men er blitt bedre etter hvert, antakelig fordi han er blitt tryggere i rollen. Han har alltid vært den første jeg går til med kontroversielle forslag jeg vil ha gjennom i stortingsgruppa. Det er som å slippe løs en tanks, forteller Ellingsen.

Nesvik sier selv i boka at han har endret arbeidsform i løpet av årene som parlamentarisk leder.

– Til å begynne med var jeg veldig søkende, men jeg tror jeg har funnet rollen etter hvert, sier Nesvik.

Visepresident i Stortinget

Som også havnet i klinsj med Ellingsen da Nesvik i 2009 ble spurt om å ta over vervet etter Carl I. Hagen som visepresident i Stortinget.

Igjen satte Ellingsen seg, ifølge boken, i sving.

– I løpet av to timer hadde vi skaffet flertall for Øyvind Korsberg som motkandidat. Jeg snakket med Siv og sa at jeg ikke kom til å stemme på Harald Tom om hun la meg i tvangstrøye og ga meg penn og papir.

– Er det virkelig så ille, spurte Siv.

– Ja, sa jeg – men dere tør ikke ta opp med ham hvordan han tråkker på folk. Men viss dere ikke tør, så skal jeg snakke med ham, var beskjeden fra Ellingsen.

Samme dag treffer Ellingsen Nesvik i Vandrehallen i Stortinget.

– Jeg har fått sms fra deg der du ber om støtte til å bli visepresident. Du er en flott kar på mange måter, men du kan også være en arrogant drittsekk.

Nesvik blir forbauset.

– Du er den eneste som har turt å si det til meg.

– Noen må jo tørre gjøre det, for du er egentlig en hyggelig fyr, men til presidentskapet får du aldri min stemme, var beskjeden fra Ellingsen.

– Helt i orden. Hvis Korsberg stiller er ikke jeg kandidat, var svaret fra Nesvik.