Det er ikke ofte Fagerlihallen er fullsatt til en håndballkamp. Men når Spjelkavik ILs ambisiøse gutter 16-årslag skal møte to av sine argeste konkurrenter i årets regionseire; trondheimslagene Strindheim og Sverresborg i helga mener arrangørene at det kommer opp mot 700 tilskuere, i hvert fall lørdag.

760 på showkamp

- Vi hadde 760 betalende tilskuere under en showkamp for kreftsaken i fjor. Og nå skal vi kombinere kampen lørdag mot Strindheim med sesongens "kick off" for vår håndballgruppe. Den teller rundt 400 aktive spillere, sier Thomas Buchardt. Han er trener for SILs G16-lag i spann med Torbjørn Ness og kan love skikkelig show foran G16-kampen lørdag kveld.

- Det blir lyseffekter, konfetti og full speakertjeneste. Ingen andre G16-lag i Norge lager et slikt opplegg, er Buchardt stolt av å kunne konstatere.

Slo Strindheim i sommer

Søndag formiddag er Sverresborg motstander i samme hall.

- Våre motstandere i helga blir trolig de vi skal kjempe med i toppen av tabellen. Men vi slo faktisk Strindheim i Skjærgårdslekene i sommer, sier Buchardt.

På vegne av 16-åringene som åpnet sesongen med tre seirer i Trondheim sist helg.

Rekordmange lag

PS! Spjelkavik Håndball har rekordmange lag med i sesongen 2016/17, hele 24 lag er påmeldt. Det vil si rundt 400 gutter og jenter. De har også fått etablert et eget herrelag for første gang, og 18-årslag både på gutte- og jentesiden. Lagene spiller rundt 350 kamper i sesongen, mye takket være innsatsen som foreldre og engasjerte ildsjeler legger ned for klubben.