Neste mandag offentliggjør en arbeidsgruppe i politiet sitt forslag og prosjektleder Marianne Frøland forteller om stort engasjement i arbeidet.

– Vi har arrangert flere samarbeidskonferanser med kommunene i tillegg til at de deltar i styringsgruppa med politiet. I begge organene har det vært stor politisk deltakelse med positive og viktige innspill til arbeidet vi holder på med, forteller hun.

Arbeidet vil påvirke hvilke lensmannskontorer som overlever og hva slags driftsenheter politidistriktet skal ha.

Mener politistasjonen bør flyttes mot Moa (krever innlogging)

Høringskonferanse

Etter at politimester Ingar Bøen har fått forslaget skal det diskuteres i styringsgruppa, før Bøen legger fram sitt forslag til ny struktur. Deretter sendes saken ut på høring.

Men det er ikke bare kommuner og politiets ansatte som får si sin mening:

– Om det kommer innspill fra næringsliv eller privatpersoner, så vil disse også bli formelt behandlet, sier Frøland.

3. november er det planlagt en høringskonferanse, hvor forslaget skal utdypes og politiet skal delta på flere kommunale møter i ukene framover.

Politimeisteren: Eit operativt, synleg og tilgjengeleg politi

Politidirektøren avgjør

Høringsfristen er satt til 1. desember og to uker seinere vil Politidirektoratet motta det endelige forslaget fra politidistriktet.

Deretter er det politidirektørens tur til å si sin mening og beslutningen derfra blir offentlig den 15. januar.

Deretter får kommunene en klagefrist på åtte uker. Den endelige avgjørelsen om hvordan politidistriktet skal se ut, vil derfor først oversendes til Justis- og beredskapsdepartementet 1. april 2017.