Kronprins Haakon deltar mandag og tirsdag på Sikt-konferansen i Ålesund. Årets tema er "drivkraft", og kronprinsen mener det er motiverende og spennende å være på Sunnmøre.

– Drivkraft handler også om hvordan du har blitt motivert underveis, og taklet motgang. Det er litt av kjernen i regionen. Her er man flinke til å finne løsninger, også i vanskelige situasjoner, og det har vi sett i lang tid. Det er gøy å begynne her i dag, oppsummerte kronprinsen etter et møte i regi av Næringsforeningen i Farstad Shipping sine lokaler.

Vil satse på nytt

Her holdt Stig Remøy fra Olympic Shipping foredrag. I en alder av 19 år kjøpte han sammen med tre brødre, samt andre investorer, M/S Jan Mayen. Prisen på fartøyet var 6 millioner, og det var bygd i 1941. Far måtte kausjonere for Stigs andel på 60.000 kroner. Remøy ble skipper som 21-åring og dro på fiske ved Grønland og Canada.

Nå er det krise i offshoreindustrien, men Remøy var opptatt av at det også er muligheter. Han ble spurt om framtida og flåtesammensetningen om få år. Olympic-toppen tror at det vil komme en dreining mot en mer kunnskapsbasert offshoreindustri, og selv vil han satse innenfor subsea.

Drivkraften bak

– Det er en menneskelig drivkraft som ligger under alt det vi prøver å få til. Det handler ikke bare om suksess, men hvordan vi reiser oss igjen etter å ha hatt motgang. Det er man utrolig flinke til i regionen, og derfor er det bra å ha med Sikt til Ålesund, sa kronprinsen.

Sikt-konferansen er årlig og blir arrangert i ulike byer hvert år. Her møtes unge ledere i alderen 20-40 år for å lære, tenke høyt, utveksle ideer og inspirere hverandre.

Fram til 1330 er følget på lunsjmøte i regi av Næringsforeningen i SMN sine banklokaler på St. Olavs plass. Seinere i dag blir det tur til Ulstein Group, før konferansen fortsetter tirsdag.