Det sier fylkesaksjonsleder Marius Hammer. Mandag formiddag er det kommet inn i underkant av 13,2 millioner kroner til Røde Kors fra Møre og Romsdal og totalt for hele landet er tallet nesten 220 millioner kroner.

- Rekorden for fylket er 13,6 millioner, og vi er med andre ord ikke langt unna. Erfaringsmessig kommer det også inn en del penger i dagene etter selve aksjonen, og det er derfor godt mulig at det bli rekord, legger han til.

- Hva er du mest fornøyd med når det gjelder aksjonen for Møre og Romsdals del?

- Først må jeg si at jeg er heilt overvelda over det store innsamlingsresultatet. Spesielt stolt er jeg over skolene, der elever i Møre og Romsdal har løpt inn 1,3 millioner kroner. Det er over ei firedobling fra i fjor.

- Videre, for å gå inn på de fem nevnte parameterene, er kommunebidraget opp 52 prosent, næringsliv opp 112 prosent, skoler opp 435 prosent og posten annet - også det en ganske stor post, opp ti prosent. Alt dette er altså historiske rekorder. Når det gjelder bøsseinntekter er disse opp 16 prosent i Møre og Romsdal sammenlinga med i fjor. Også dette sterk vekst, men ikke historisk rekord, sier han.

Fylkesaksjonslederen trekker også fram at Ålesund kommune for første gang har passert to millioner kroner i innsamla beløp.

- Veldig gledelig, og det er det også at Sula, som i flere år har havna nederst på listene når det gjelder innsamla beløp per innbygger, i år topper lista på fylkesnivå med 97,97 kroner, sier han.

Det innsamla beløpet for Møre og Romsdal plasserer for øvrig fylket på 5. plass nasjonalt av totalt 19 fylker i landet, fordelt på innbyggere.

Mens landssnittet per innbygger er 42,15 kroner er snittet for Møre og Romsdal 49,74.

Når det gjelder Sogn og Fjordane er innsamla beløp mandag vel 5.480.000 kroner. Bidrag per innbygger er 50,04 kroner.