Det var 11. september i år at sjåføren kjørte nordover Gudbrandsdalen på veg til Ålesund. Nord-Gudbrandsdal tingrett fant ingen formildende omstendigheter ved saken, og dømte mannen til 60 dagers ubetinget fengsel.

Den nå arbeidsløse sjåføren er også dømt til en bot på 8400 kroner, tilsvarende halvannen månedslønn - og forbud mot å kjøre bil i Norge i fire år.

Videopptak

Retten fikk høre vitner fortelle at tiltalte hadde kjørt uforsvarlig, og dessuten se flere videoopptak av kjøringen. Det første vitnet hadde filmet vogntoget allerede rett nord for Lillehammer ved 14-tida og meldte fra til politiet.

Deretter ble vogntoget filmet fra et motgående kjøretøy litt lengre nord ved Hundorp. Opptakene viser at vogntoget er utenfor kantlinjen og får sleng på hengeren. Ved 17-tida endte kjøreturen i grøfta ved Lora.

(saken fortsetter under)

Trolig rundt to i promille

Analyse av blodprøve tatt fire timer etter kjøringen, viste en promille på 1,59.

Retten mener derfor mannen må ha hatt rundt 2,0 i promille da utforkjøringen skjedde. Selv har han nektet for å ha kjørt med promille, og hevdet årsaken til den vinglete kjøringen var at han var i dårlig form, og hadde tatt seg flere røyk bak rattet.

– Uansett årsak til den vinglete kjøringen tidligere på dagen anses kjøringen svært uforsvarlig og sterkt kritikkverdig, påpekes det i dommen.

Stakk av

Sjåføren opplyste at han ikke kunne utelukke at han hadde drukket av en flaske vodka etter kjøringen, men at han mistet hukommelsen etter ulykken.

Den forklaringen la ikke retten vekt på, og og viser blant annet til at domfelte stakk fra stedet etter utforkjøringen og det faktum at vodkaflasken ble funnet i bilen.